BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2024 | Tomáš Taybner

Po zápase s posledním týmem čeká na Bruslaře lídr. V neděli přijedou Pardubice

M l. B o l. – Páteční večer a vítězství nad Kladnem odvrátilo hrozbu baráže, která nad Bruslaři visela poměrně dlouhou dobu. Mladoboleslavské hokejisty po úlevě čeká souboj s diametrálně odlišným soupeřem. Do ŠKOENERGO Arény totiž dorazí vedoucí Pardubice. Dynamo na prvním místě drží devítibodový náskok a útočí na bodový rekord Liberce ze sezony 2015/2016, který se po 52. kole zastavil na 118 bodech. Východočeši jsou nyní o sedm bodů níže a Bruslaři se v neděli 25. února od 16:00 budou snažit, aby jim situaci zkomplikovali. Očekává se slušná návštěva, a tak raději neváhejte a pořiďte si vstupenky ještě dnes po kliknutí sem.

48. kolo

Bruslaři na Kladně před zaplněným sektorem hostí přehráli Rytíře

Mladoboleslavští hokejisté byli od úvodního vhazování podporování hlasitým sektorem hostů, na jehož zaplnění byly potřeba tři autobusy boleslavských fanoušků. Ti se za svou věrnost a podporu dočkali odměny již v průběhu druhé minuty, kdy Bruslaři využili první nabídnuté přesilovky. Síť za brankářem Bowem svým sedmnáctým gólem sezony poprvé rozvlnil Róbert Lantoši. V 10. minutě pak slovenský forvard připravil pozici pro krajana Pavola Skalického a ten puk do kladenské svatyně uklidil podruhé. A když se hned v dalším střídání po 17 sekundách z přečíslení prosadil Joachim Rohdin, balil si Bow své věci a místo mezi třemi tyčemi přenechal Mitensovi. Rytíři pak přeci jen trochu srovnali hru a ve druhé části byli aktivnějším týmem, na Jana Růžičku si ale nepřišli. A tak Bruslaři ve třetí části potvrdili své vítězství, ještě ve 41. minutě se prosadil obránce Filip Pavlík a v posledních minutách pak Ondřej Roman využil přesilovku. Po vítězství 5:0 tak mladoboleslavští hráči definitivně odvrátili hrozbu baráže, navíc umazali manko na poslední postupovou pozici do předkola. Bohužel ale přišli o svého kapitána. Adam Jánošík totiž krátce před polovinou hrací doby schytal do obličeje Procházkovu střelu a utrpěl zlomeninu čelisti, sezona tím pro něj skončila.

- 142 minut a 2 sekundy -

Takový čas uběhl od chvíle, kdy byl Jan Růžička naposledy překonán. Stalo se tak v závěru druhé třetiny domácího utkání s Litvínovem, kdy za jeho záda dopravil kotouč Andrej Kudrna.

foto: Roman Mareš

Pardubice v derby dlouho ztrácely, Hradec ale nakonec porazily i počtvrté

Čtvrté východočeské derby začali lépe hosté z Hradce Králové, když se v 9. minutě dostali do vedení zásluhou navrátilce Kevina Klímy. Mountfield ve všech třech předchozích zápasech s Dynamem jako první prohrával, v pátek tomu ale bylo jinak. Hosté byli střelecky aktivnější, jenže druhý zářez nepřidali ani při přesilovce. Ve druhé části se všechno obrátilo a domácí Pardubice přitopily pod kotlem. Ze střelecké převahy a šesti přesilovkových minut ale domácí nevytěžili nic. Vyrovnat se jim povedlo až po startu třetí periody, když v čase 40:17 udeřil Tomáš Hyka. Potom se hodně vylučovalo a Mountfield jednu ze svých přesilovek využil a dvaadvacátý gól si do statistik zapsal Oliver Okuliar. Dynamo ale rovněž trestalo faul soupeře, trefa Richarda Pánika z 57. minuty nakonec poslala zápas do nastaveného času. A v něm rozhodl Lukáš Sedlák, který se v tabulce střelců vyrovnal svému soupeři v dresu rivala a také si připsal branku s pořadovým číslem 22. Pardubice tak braly druhý bonusový bod po vítězství 3:2 v prodloužení a vylepšili se tak na 111 bodů. Čtyři kola před koncem proto dále živí šanci na to, že překonají bodový zisk Liberce z jeho mistrovské sezony 2015/2016. Severočeši tehdy po základní části měli na kontě 118 bodů.

- 31 minut a 19 sekund -

Tak dlouho Dynamo před vlastními fanoušky prohrávalo, vyprodaná enteria Aréna se vyrovnání dočkala až v úvodu třetí části.

foto: Michal Dědič


Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!

Bruslaři s Dynamem sehráli tři vyrovnané zápasy, brali z nich bod

Bruslaři s Pardubicemi v dosavadních třech zápasech hráli vyrovnané partie. Zajímavostí je, že ve všech zápasech první gól padl až ve druhé třetině, ty první byly bezbrankové. Není divu, že ve všech duelech byly k vidění minimálně dvě přesilovkové trefy. Dynamo je totiž ve využívání početních početní převah vůbec nejlepší v lize, Bruslaři jsou hned druzí.

Začínalo se 13. října v Pardubicích. Domácí se dostali do vedení v průběhu 25. minuty, avšak Bruslaři dokázali srovnat. Dynamo si své vedení vzalo zpět krátce před přestávkou, když se přesilovková střela Roberta Říčky odrazila o Růžičkovu hokejku do sítě. A v početní převaze pak padl také poslední gól. Stalo se tak krátce po startu třetí třetiny, když se puk po střele Kauta odrazil do sítě o Sedlákovu helmu. První body tak slavily Pardubice - 3:1.

V odvetě na ledě ŠKOENERGO Arény šlo jako první do vedení znovu Dynamo, také tentokrát ale Bruslaři srovnali krok přesilovkovou trefou Aaltonena. Ještě před přestávkou ale početní převaha pomohla také Pardubicím, nakonec rozdílovou trefu zařídil Robert Říčka. Ve třetí třetině pak domácí dlouho tlačili na vyrovnání, ale nedočkali se ho. V závěru pak z přečíslení skóroval Robert Kousal, finální podobu určil Mandátův úder do odkryté branky. - 1:4.

Nejvyrovnanější duel viděli diváci 14. ledna na ledě enteria Arény. Dynamo si ve druhé části vypracovalo dvoubrankové vedení. Bruslaři sice snížili přesilovkovým úspěchem Ondřeje Romana, avšak Lukáš Sedlák svůj tým ještě před koncem druhé části poslal zpět do dvoubrankového trháku. Ten se ale ve třetí části rozplynul, když nejprve snížil Joachim Rohdin a pak dokonce srovnal Pavol Skalický. O vítězi tak nakonec rozhodlo prodloužení, které půl minuty před jeho vypršením ukončil Libor Hájek - 4:3 po prodl.

Dočkají se prodloužení také diváci ve ŠKOENERGO Aréně nebo se tentokrát rozhodne ještě v základní hrací době?


Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Hradec, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Fořt, Malát – Malínek, Závora, Stránský

HC Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, Kolář – Pánik, Sedlák (C), Hyka – Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, A. Musil, Paulovič – Mandát, Poulíček (A), Vondráček


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.