Hlavní obsah
Umění a zábava

Michal Holán: „Pro svou tetu jsem ukradl maketu, teď dabuji turecké telenovely“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tomáš Magnusek

Proč je Michal Holán jeden z nejvíce oceňovaných dabérů současnosti? Co vzal pro svou tetu a proč je jeho nejoblíbenější rolí Ratatouile? To se dozvíte během našeho rozhovoru, který jsme natáčeli v broumovském infocentru.

Článek

Rozhovor s Michalem Holánem se odehrál 29. listopadu v broumovském infocentru v rámci konceptu Talkshow Tomáše Magnuska na cestách. Tato talkshow je výjimečná svým cestovním charakterem po celé České republice a mapuje životy slavných osobností. Moderátorem jsem já, Tomáš Magnusek, jenž se věnuje vyprávění příběhů těchto slavných osobností, aby divákům přiblížil jejich fascinující životní příběhy. Koncepce pořadu je unikátní – prvním hostem je vždy legendární osobnost svého oboru, která během svého života dosáhla mnoha úspěchů. Druhým hostem je naopak mladý talent do 30 let, stojící na prahu své kariéry. Třetím hostem je přítel z branže moderátora, zatímco čtvrtým hostem je vždy osobnost, která reprezentuje dané místo či město.

I přestože se ve filmové branži pohybuji přes dvacet let, s Michalem jsem se setkal poprvé až v Broumově. Častokrát jsem slyšel samou chválu na jeho práci, a i přesto mě překvapilo, jakou čistouenergickou duši Michal.

Michal přijel do Broumova už den předem. Nejenže se skvěle vyspal (jak jsme probrali v talkshow), ale dokonce stihl navštívit i obchod místní firmy Veba a svůj nákup mi přinesl i na natáčení talkshow.

Celý rozhovor je k přehrání na platformách YouTube a Spotify pod jménem Tomáš Magnusek. Přikládám odkazy, abyste se mohli podívat a pokochat Michalovým hlasem.

Krátký úryvek z našeho rozhovoru najdete i tady:

Michale, máte nějaké děti?

Mám dva kluky. Prvorozený je po tatínkovi Michal a druhej je Marcus. Jako Marcus Aurelius. On se narodil na Velkej pátek, při úplňku a ještě tak, že přišel na svět 19:09 roku 2009. To nejde vysvětlit, co je to za stvoření. Jsem zvědavej, co jednou bude dělat (smích)

A o 30 let později českým císařem se po puči proti vládě stává Marcus Aurelis Holan.

To mu potom musím pustit. Přeci jenom, co tam nahoru pošleme, to se nám vrátí. Ale tohle si snad přát nebude. (smích)

Dabingu máte za sebou raketu. Řekněte mi, co je pro vás doposud největší role? Pokud se to dá vůbec definovat?

Já to říkávám docela často. Ale absolutně nejlepší role jako pro mě, co si pamatuju, byl Ratatouile. Což je vlastně kuchtík, který má na hlavě tu myš. Celej ten film vlastně proplouvají spolu tímhle bijákem od Pixaru. To už je taky dlouho.

Teď dabuju Cana Yamana, to je hvězda tureckých telenovel. Já ho neznám, ale ženský ho milujou. To je nádhernej chlap.

Takže ho dabujete a přijdete třeba do Tesca a začnete tím jeho hlasem, to musejí jít ženy do kolen, ne?

No, úplně. Ale musejí mít zavřené oči, aby mě neviděly. Moje teta ho úplně miluje a každoročně je u nás v Grébovce nějaký festival Prima Love. A oni mi tam udělali stánek, kde jsem právě s lidmi daboval toho Cana Yamana. A byla tam jeho papírová podobizna. To neví nikdo, ani oni. Já jsem byl fakt frajer a když všichni odešli, tak jsem tu podobiznu vzal a odešel jsem s ní domů a dal jí tetě. (smích)

A ona s tou podobiznou jela autobusem, v tý jeho životní velikosti. A teď ho má v ložnici. (smích)

Michale, děkuji, že jsi přišel do talkshow a mohli jsme se osobně poznat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz