TAJEMSTVÍ ČLOVĚKA (3)

Prokopenko Igor

Prokopenko Igor

autor

13.02.2024 Fenomenologie

Vědci tvrdí, že vše vzniklo až po Velkém třesku. Samotný výbuch však znamená nárůst entropie, naprostý chaos. Místo toho však máme uspořádaný Vesmír, který se skládá z galaxií a hvězd, které na sebe vzájemně působí a pohybují se různými rychlostmi. A tento složitý mechanismus funguje s úžasnou soudržností! Je možné, že se po mohutné explozi objevil tak jasný řád? Protože exploze je chaos. Jak se z tohoto chaosu stal řád? Jak se uspořádal? Mnozí badatelé jsou přesvědčeni, že exploze neproběhla bez zásahu. Vesmír se vyvíjí podle nějakého scénáře. Pokud použijeme analogii, jde o jakési zrno, semínko, z něhož se vše vyvíjí podle programu.

Mnozí odborníci se nejen domnívají, že Slunce, stejně jako celá naše planetární soustava, je uměle vytvořeno, ale uvádějí také mnoho faktů, které hovoří o tom, že nad celým lidstvem bdí nějaká mocná mimozemská inteligence, která je určena k tomu, aby nás trestala, když se chováme špatně. Jinými slovy - schopná korigovat vývoj naší civilizace..... Tato hypotéza ovšem vypadá příliš fantasticky. Komu na nás záleží? A existuje ten "někdo" alespoň ve vzdálených koutech Vesmíru, abychom v to mohli doufat? Vědci a badatelé, kteří tuto hypotézu podporují, však mají své argumenty. Je těžké s nimi souhlasit, ale ještě těžší je s nimi polemizovat. Argument je následující - naše planeta je ohrožena každou vteřinu - meteority, komety, sluneční záření, další kosmická kataklyzmata, ale kupodivu zatím je vše bez obětí. Proč?

Nad tím se zamýšlí teolog Walter-Jörg Langbein:

"Terminologie zde není tak důležitá. Někdo říká slovo Bůh, ale já jsem přesvědčen, že nějaké inteligentní síly ve vesmíru mají za cíl bdít nad Zemí a zachovat na ní civilizaci. Přesně to musí dělat v souladu s celkovým kosmickým záměrem, aby nenarušily kosmickou rovnováhu."

K poslední vážné srážce došlo v roce 1908. Tehdy na území Ruska, poblíž řeky Podkamenná Tunguska, spadl obrovský meteorit (o meteorit skutečně nešlo, pozn. red.). Soudě podle škod, které zanechal na povrch

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly