InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pěvecký sbor Carmína se chystá na vystoupení v newoyrské Carnegie Hall. Před odletem program představí doma

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Mládežnický pěvecký sbor Carmína obdržel pozvání k účasti na festival Sounds of Spring, který se uskuteční od 23. do 27. března ve slavné koncertní síni Carnegie Hall v New Yorku. Před odletem úspěšný sbor předvede program připravený pro zámořskou cestu také veřejnosti. V kostele Svaté Anny v Českých Budějovicích, na domácí scéně Jihočeské filharmonie, se tento výjimečný koncert uskuteční ve čtvrtek 29. února od 18 hodin.

 

Vybraná reprezentace Carmíny předvede soutěžní a doprovodný program připravený pro newyorský festival. Sbor bude řídit sbormistryně Jitka Šimková a doprovázet koncertní klavírista Sergey Perepeliatnyk.

Prestižní jarní festival Sounds of Spring každoročně dostává velké množství přihlášek a vybírá si účastníky prostřednictvím konkursů. V něm nyní uspěl budějovický sbor Carmína. Vedle soutěžního koncertu v Carnegie Hall v New Yorku festival nabídne i další hudební příležitosti a kulturní kontakty. 

Dětský pěvecký sbor Carmína

Působí pod hlavičkou ZŠ a MŚ J. Š. Baara v Českých Budějovicích, kde navázal na sborovou tradici školních pěveckých sborů založených od roku 1970. Roku 1997 byl školní sbor nazván Carmína, roku 2005 vznikl koncertní sbor Carmína a začala se psát úspěšná historie tohoto tělesa. Zakladatelkou a sbormistryní sboru je Jitka Šimková, na klavír všechna oddělení Carmíny doprovází koncertní klavírista Sergey Perepeliatnyk.

K největším úspěchům Carmíny patří ocenění Grand Prix z I. Mezinárodní soutěže hudby a umění Tokyo Stars 2021, Grand Prix z VII. Mezinárodní online umělecké soutěže Start 2020 v St. Petersburgu v Rusku, Grand Prix ze III. Mezinárodní soutěže talentů 2019 v německém Berlíně, Grand Prix z XIV. Mezinárodního festivalu hudby a umění 2019 v Paříži ve Francii, 1. místo z XVII. Mezinárodního mládežnického festivalu umělecké tvořivosti Země je náš společný domov v roce 2019 v ruském Jekatěrinburgu, Laureát Grand Prix X. ročníku mezinárodní soutěže a festivalu umělecké kreativity 2018 v Estonsku, Švédsku, Finsku a Grand Prix z Mezinárodního soutěžního festivalu Queen Choral Festival 2014 v Itálii. Sbor získal titul Objev roku 2020 v soutěžním festivalu Soulful Competition festival v Moskvě v Rusku.

Nyní se chystá na první cestu do Spojených států amerických.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace