Znojmo se nevzdává, porazilo Vsetín a doufá v záchranu. Na Slavii už mohou slavit

Přidat na Seznam.cz

Do konce základní části první hokejové ligy zbývají dvě kola. Už pár týdnů je jisté, že druhou nejvyšší soutěž ovládne Poruba a druhý bude Vsetín. Nadále jsou však nevyřešené otázky ohledně přímého postupu do čtvrtfinále i co se týká bojů o záchranu.

Na konci tabulky po padesáti kolech je usazeno Znojmo, na předposlední Frýdek-Místek ztrácí čtyři body. Z čehož vyplývá, že Znojemští nemají nic ve svých rukách a musí spoléhat na zaváhání Frýdku-Místku. To že mají znojemští hokejisté pořád určitou šanci na záchranu, jim pomohla sobotní výhra nad Vsetínem 6:3. Naopak Frýdek-Místek prohrál doma se Slavií. A právě Pražané mohou tento víkend slavit už jistou záchranu. A aby to bylo ještě napínavější, Znojmo se nyní střetne s béčkem Pardubic, které jsou také ve hře o přímý sestup do třetí nejvyšší soutěže.

Když v utkání Znojmo – Vsetín dali hosté ve 21. minutě gól na 1:3, zdálo se, že se Znojemští definitivně po roce pokorně vrátí zpět do třetí nejvyšší soutěže. „První třetina byla z naší strany velice špatná. Zkazili jsme spoustu puků a byli jsme zase nervózní. Úvod do té druhé byl ještě horší. Tam už asi nad námi všichni zlomili hůl,“ uvedl znojemský kouč Václav Baďouček.

Nakonec se žádné zlomené hole nekonaly, naopak z nich znojemští hráči ve druhé třetině vsítili dva góly. „Ze začátku jsme měli více ze hry. Díky tomu jsme se dostali do vedení. Kdybychom proměnili další šance, které jsme měli, mohlo to vypadat ještě jinak. Ve druhé třetině jsme se zbytečně rozhodili oslabením. Měli jsme za tu třetinu čtyři vyloučené, což je hodně. Dostávali jsme laciné góly,“ podotkl vsetínský kouč Luboš Rob.

Poslední třetina už byla jasně v režii domácích. Tři góly toho byly důkazem. „Jsem rád, že kluci v sobě našli sílu a dodrželi to, co slíbili fanouškům. Budeme bojovat až do konce, dokud bude aspoň malá šance. Ve středu musíme získat další tři body proti Pardubicím B a bohužel stále čekat, že naši soupeři budou prohrávat. Pokud Pardubice dokážeme porazit, můžeme dostat do většího boje o záchranu i je,“ dodal Baďouček.

Znojmo – Vsetín 6:3 Branky: T. Svoboda (Jenyš), 28. Beránek (Bartko, Matuš), 31. Jenyš (T. Svoboda, Zahradníček), 46. Beránek (Matuš, Berger), 47. T. Svoboda (Šťovíček, Zahradníček), 58. Šťovíček (Zahradníček, T. Svoboda) – 7. Klhůfek (Rob), 18. Š. Bláha (Smetana, Kern), 21. Klhůfek (Jonák, Rob)

V zápase Frýdek-Místek – Slavia padalo méně branek (2:3), zato bylo utkání více napínavější. Domácím se dvakrát podařilo srovnat stav, ale na třetí branku hostí už nedokázali zareagovat. „Prohráli jsme o gól, těžko se mi hovoří. Kdybychom dnes vyhráli, tak jsme se zachránili. Takhle je to stále ještě otevřené, ale pořád to máme ve svých rukách,“ uvedl Martin Hrnčár, trenér Frýdku-Místku.

Ve slávistické kabině se mohlo slavit, což se i projevilo na slovech jejich trenéra Aleše Tottera. „Samozřejmě jsme šťastní, že po dnešní výhře se Slavia zachránila a i pro příští sezonu budeme pokračovat v první lize.“

Frýdek-Místek – Slavia 2:3 Branky: 7. Macháček (Ramik, Homola), 36. Doktor (Svačina, Haman) – 1. Beran (Kulda), 30. Všetečka (Slavík, Slavíček), 43. Guman (Beran, Průžek)

Zdroj: hc-slavia.cz, hokej.hcf-m.cz, hcorli.cz