Rekordní hattrick pro Chytila. Kluci mi to parádně připravili, zůstával skromný útočník Slavie

Rekordní hattrick pro Chytila. Kluci mi to parádně připravili, zůstával skromný útočník Slavie
OBSAHUJE OHLASY

Až do 66. minuty držely Pardubice naději na senzační bodový zisk z Edenu. Nakonec jasné vítězství favorita přinesl střídající útočník Mojmír Chytil, který vstřelil vůbec nejrychlejší hattrick v historii nejvyšší české soutěže. Stihl to za osm minut a Slavia tak na vedoucí Spartu nadále ztrácí čtyři body. Co po utkání řekl hlavní hrdina klání a komu děkoval?

Šestnáct střeleckých pokusů, z toho pět mezi tři tyče. První půle nabídla obrovskou převahu domácího favorita, výsledkem ale byl bezbrankový stav. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský tak už o pauze sáhl ke dvěma změnám a na hřišti kromě Lukáše Provoda poslal také Mojmíra Chytila.

A právě bývalý útočník Sigmy Olomouc rozhodl o nakonec jasné výhře domácích poměrem 3:0. Svůj gólový účet načal hlavičkou v 66. minutě, o osm minut později po přihrávce zmíněného Provoda dovršil hattrick.

Střídající Chytil hattrickem sestřelil Pardubice, Sparta uspěla na Slovácku. Selhal naopak Baník, dva body si nechal utéct i Jablonec

A to ten vůbec nejrychlejší v historii nejvyšší české soutěže. "Tři branky mě samozřejmě těší, hlavně ale chci poděkovat klukům, kteří mi je připravili. Na mně už zbývalo jen dostat míč ze slibné pozice do brány," zůstával skromný Chytil.

"U prvního gólu musím ocenit perfektní centr Lukáše Masopusta, u druhé branky jsem tušil, že by míč po střele Lukáše Provoda mohl propadnout a u té třetí to byl zase přesný pas, kdy mi to dal Provi rovnou na nohu, kterou jsem jen nastavil," hodnotil své branky čtyřiadvacetiletý útočník.

Ten se trefil už potřetí za sebou a v posledních týdnech se ukazuje ve skvělém světle. "Už jednou jsem mluvil o tom, zda přemýšlím o nominaci na EURO. Rozhodně nejdu do zápasů s myšlenkou, že musím dát branku, abych tam jel. Nejdůležitější je, že nyní pomáhám týmu. A v současnosti se soustředím jen na týmové úspěchy," dodal Chytil. 

Jurečka přijde o tři zápasy včetně pohárového derby, Daníček a Moses vyvázli s mírnějším trestem

Nejrychlejší hattricky v české fotbalové lize:

8 minut - Mojmír Chytil (Slavia - Pardubice 3:0, únor 2024, 66. až 74. minuta),

8 minut - Horst Siegl (Sparta - Dukla 4:0, březen 1994, 80. až 88. minuta),

13 minut - Jevgenij Kabajev (Jihlava - Bohemians 1905 2:4, říjen 2017, 9. až 22. minuta),

15 minut - Vratislav Lokvenc (Č. Budějovice - Sparta 1:4, březen 2000, 52. až 67. minuta),

15 minut - Tomáš Krejčík (Bohemians - Žižkov 0:4, srpen 1994, 72. až 87. minuta),

15 minut - Petr Bystroň (Ostrava - Brno 4:1, červen 1994, 41. až 56. minuta).