Hlavní obsah
Sport

Petr Papoušek má celkem pět ligových titulů a oceňuje pohárové tažení Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Fotbalový trenér Petr Papoušek v únoru 2024

Bývalý fotbalový záložník Petr Papoušek získal jako hráč dohromady pět mistrovských titulů v české lize, tři s pražskou Spartou a dva se Slovanem Liberec. Za oba kluby si zahrál i takřka ve třiceti duelech v rámci evropských pohárů.

Článek

Na svém kontě má Papoušek skoro 320 prvoligových zápasů. Kromě už zmíněných klubů, s nimiž slavil největší úspěchy, nastupoval i za tehdejší FC Dukla Příbram, ale i FK Jablonec a Baník Ostrava.

Byť se Spartou už nemá žádné pracovní vazby, letenský klub dál sleduje.

„Občas si napíšu s bývalým spoluhráčem Miroslavem Barankem, který je vedoucím mužstva. Vím, že toho má moc. Jinak ze současné Sparty znám kromě něj jen sportovního ředitele Tomáše Rosického. S ním jsem taky hrál, když Tomáš začínal v lize a poté odešel do Dortmundu,“ řekl mi Petr Papoušek letos v polovině února. Znám jej jako sportovní novinář už z jeho aktivní kariéry.

Papoušek oceňuje současné tažení pražské Sparty v pohárové Evropě. A vybavují se mu vzpomínky na období, kdy si zahrál za Spartu v Lize mistrů proti Realu Madrid, FC Porto, Arsenalu, Laziu Řím a dalším slavným klubům. Teď bude držet Spartě palce v osmifinále Evropské ligy proti FC Liverpool.

Zeptal jsem se ho, jak vzpomíná na svoje mistrovské tituly.

„Měl jsem štěstí, že jsem byl ve Spartě v době, kdy se tituly tak nějak čekaly. A taky přicházely. První jsem získal v sezoně 1997/98, takže jej považuji za nejcennější. Ale na stejnou roveň stavím titul se Slovanem Liberec v roce 2002. To se tedy vůbec nečekalo. Vždyť to byl historický liberecký triumf v nesmírně silné konkurenci ostatních klubů. A ještě jsem byl u druhého titulu Liberce v roce 2006,“ vybavuje si Papoušek.

Jelikož je i asistentem trenéra u reprezentační dvacítky, zajímá jej současná první liga i takříkajíc z odborného pohledu.

„O titulu se rozhodne mezi Spartou a Slavií. Tím neříkám nic světoborného. Více věřím Spartě. Nejen proto, že jsem tam strávil hezké časy, ale líbí se mi i po fotbalové stránce. Ale abych byl objektivní, tak i Slavia hraje taky dobře,“ přemítal Papoušek.

Trochu lituje, že ligovou scénu opustil jako hráč už v roce 2011.

„Už je to docela dlouho, co jsem v lize skončil. S odstupem času si myslím, že končit ve čtyřiatřiceti letech bylo brzy. Asi jsem mohl klidně ještě dva roky hrát,“ uvažoval Petr Papoušek.

I současný asistent trenéra v druholigovém Varnsdorfu, kde Papoušek působí v posledních letech, oceňuje dlouhověkost některých ligových borců, jako jsou Josef Jindřišek, Marek Matějovský, Tomáš Hübschman, Milan Petržela.

„Je obdivuhodné, co kluci předvádějí i po čtyřicítce. Na to se dá říci jediné: pochvala pro ně,“ podotkl Papoušek.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz