Hlavní obsah
Sport

Baník neudržel vedení a s oslabenou Bohemkou jen remizoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0/Tadeáš Bednarz

Baník Ostrava ve 22. kole Fortuna ligy přivítal na svém hřišti trápící se Bohemians. Většinu zápasu nic nenapovídalo tomu, že by Baník nezískal tři body.

Článek

Klokani v průběhu druhého dějství neproměnili penaltu a závěrečnou půlhodinu hráli bez vyloučeného Davida Puškáče. Ale pak i díky profesorskému a lehkovážnému výkonu Baníku vyrovnal na konci střídající klokan David Huf.

Baník doma čeká na výhru už pět měsíců

Poslední výhra Ostravy na domácí půdě se datuje až do 23. záři 2023. Tehdy deklasovala Zlín 5:1. Dlouhých pět měsíců čekají fotbalisté Baníku na vítězství na svém pažitu. Nevyšlo to ani tentokrát proti Bohemians, i přes slibný začátek. Kouč Pavel Hapal po domácích zápasech šediví víc a víc.

Do vedení poslal ostravské ve dvaatřicáté minutě aktivní David Buchta. Propadlý míč a velký nedůraz obrany Bohemians, kterého využil Buchta a prostřelil brankáře Michala Reichla. Ihned po brance vystřídal zraněný domácí záložník Ewerton a přepustil místo útočníku Abdullahu Tankovi, který po minutě na hřišti vstřelil po úniku druhý gól. Pro těsný ofsajd ale branka neplatila a hosté tak byli dál ve hře o body.

Zajímavost prvního poločasu je, že diváci viděli pouze tři fauly. Všechny nedovolené zákroky udělal Baník Ostrava a Bohemians poprvé faulovali až po padesáti minutách hry. Vršovičtí až na pár rohových kopů prakticky nebyli nebezpeční a Baník působil celý poločas lehce a fotbalově. Při posledním výkopu se navíc zranila gólmanská jednička Bohemians Michal Reichl a musel ho nahradit Roman Valeš.

Vypuštěný druhý poločas a Bohemka si šla za vyrovnáním

Upřímně řečeno, nic nenasvědčovalo tomu, že Baník zápas dokáže ztratit. Ale stalo se. Druhých pětačtyřicet minut nabídlo úplně jinou podívanou. Šance pro hosty na vyrovnání přišla po hodině hry. Jan Juroška nešťastně zasáhl hostujícího Roberta Hrubého a po přezkoumání videa byla nařízena penalta. Tu si vzal na starosti obránce Matěj Hybš. Penaltu však kopl jako školáček a brankář Jiří Letáček míč vyrazil. Aby těch komplikací nebylo pro nebohé Bohemians málo, tak v 64. minutě byl po devíti minutách na hřišti vyloučen útočník David Puškáč za ostrou hru loktem.

Ostrava nehrála tento úsek druhé části vůbec dobře a klokani i přes oslabení cítili šanci na srovnání. Tu jim málem zmařil dvacet minut před koncem krásným gólem Filip Blažek, ale opět pro ofsajd neplatil. Už druhá neuznaná trefa pro ostravské v utkání. Vynikající souboj odchytal domácí Jiří Letáček, který lapil i tvrdou střelu Adama Kadlece a deset minut před koncem i hlavičku z malého vápna Erika Prekopa, který Letáček vyrazil na rohový kop. Po něm už se hosté z Vršovic dočkali. Krásný prodloužený míč proměnil na zadní tyči hlavičkující žolík David Huf a rozveselil několik desítek fanoušků Bohemians. Baník byl od vítězství sedm minut a lehkovážně o výhru přišel.

V době vyrovnání měla Bohemka na hřišti samé ofenzivní hráče, jelikož kouč Jaroslav Veselý vsadil všechno na jednu kartu a hru vabank. Vyšlo mu to na jedničku a závěr utkání i s dlouhým nastavením si družina klokanů proti křečovitě hrající Ostravě pohlídala a zápas skončil dělbou bodů a remízou 1:1.

Mužem zápasu Jiří Letáček

Při větším štěstí si mohla hostující Bohemka odvézt i tři body. Proti byl výborně chytající Jiří Letáček, který lapil penaltu a další dvě tutové šance. Na hlavičku útočníka Hufa už nestačil, i když mu při ní nechybělo moc. V sobotu ale hlavně on vstal pravou nohou a pomohl Baníku k remíze. Baník mohl proti desíti klokanům klidně i prohrát a to by kouč Pavel Hapal jen těžko vysvětloval.

První půlka byla pro Baník. Druhá půlka pro Bohemku. Nakonec je to spravedlivá remíza. Ostravě hodně uškodilo brzké střídání šikuly Ewertona a uspokojení z vedení 1:0. Oba fanouškovské tábory si za podporu zaslouží hodnocení deset z deseti. Utkání sledovalo 8419 diváků a slyšet byli i hosté. Oba trenéři na závěrečné tiskové konferenci pochválili zápasovou kulisu. Kouč Bohemians Jaroslav Veselý dokonce své fanoušky pochválil ihned v úvodu tiskovky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz