Renault Scénic Evropským autem roku

foto Renault Scenic E-Tech

Nová generace rodinného vozu Renault Scénic, která už se nabízí výhradně s elektrickým pohonem, získala po hlasování odborné novinářské poroty titul Car of the Year (Evropské auto roku). Na druhé pozici skončil manažerský vůz BMW 5/i5, třetí pak Peugeot 3008.

Sedmičku finalistů doplňovaly ještě modely Kia EV9, Volvo EX30, BYD Seal a Toyota C-HR.

"Získání prestižního ocenění „Auto roku“ je pro všechny ve skupině Renault a pro značku Renault velkým důvodem k hrdosti. Toto uznání dokazuje, že jsme se rozhodli správně: rekordní dojezd, velkorysá a lákavá prostornost, a to vše s pečlivě řízenou ekologickou stopou,“ komentoval výsledek generální ředitel společnosti Renault Fabrice Cambolive.

„Ve společnosti dalších velmi dobrých vozů tento Renault Scénic zaujal na poměry elektromobilů nízkou hmotností, z čehož pak vyplývají kvalitní jízdní vlastnosti i dobrý dojezd,“ uvedl český člen poroty Jiří Duchoň. Podle něho také tvůrci tohoto vozu více než mnozí jiní mysleli na komfort cestujících na druhé řadě sedaček. „Ověřil jsem si, že se tam můžou cítit skutečně pohodlně,“ vysvětlil Duchoň.

Renault Scénic aktuální generace je elektromobil s délkou 447 centimetrů a hmotností 1790 kilogramů. Dojezd na jedno nabití činí až 625 kilometrů. Auto již má i české ceny. Základní verze je k mání od 1 085 000 Kč.

Zajímavostí letošní volby Evropského auta roku je fakt, že za model Scénic získal Renault toto ocenění již podruhé. Poprvé se jím mohla pyšnit první generace tohoto rodinného velkoprostorového vozu v roce 1997.

Autonaelektřinu.cz
 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď