Herečka má z prvního manželství se scénografem Egonem Tobiášem dceru Sofii. S Dolanským má tři děti. Dceru Amélii a syny Maxmiliána a Johana. Vztah populární herecké dvojice je stále pevný i přes jejich velký věkový rozdíl.

Pokračovatel úspěšného jména

Vlasáková a Dolanský jsou ve své profesi velmi úspěšní. I přesto své děti od umělecké branže odrazovali. „Aby se naše děti nevydaly uměleckým směrem, se zatím nepovedlo. Nevyšly už tři pokusy ze čtyř. Sofie je malířka, Amálka je kostýmní výtvarnice a návrhářka a Maximilian je herec,“ prozradila Lenka Vlasáková v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Nejstarší Max se věnuje herectví a dabingu. Rodiče jeho rozhodnutí respektují. Pohledný mladík studuje na Pražské konzervatoři hudebně-dramatický obor. Oblíbil si i poměrně nebezpečný koníček.

‚‚Skáče street parkour, to jsou ti kluci, co jdou po ulici a najednou někam vyběhnou a skočí přemet. Je to o nervy. Třeba předevčírem si málem překousl jazyk. Bojím se o něj, ale co můžu dělat? Nic,“ přiznala herečka webu iDNES.

Sympatický hoch se velmi brzy osamostatnil. Se svou rodinou už nesdílí domácnost.

„Teď jsem se čerstvě odstěhoval. Táta mi se stěhováním ještě pomáhal, poplácal mě po zádech, ale pak mi máma volala, že jí brečí na rameni, že tam nejsem. Tak nevím. Ale i mně ta rodina nějakým způsobem chybí,“ přiznal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Se svými rodiči má podle všeho blízký vztah. ‚‚Chodil jsem za tátou, protože táta je v dabingu a v práci s hlasem zběhlý. Občas jsem za ním přišel, ale jen kvůli tomu, abych si text poskládal po smyslu. Potom už to nebylo potřeba," prozradil. Jako rodina se potkali už společně i v práci. A to v činohře Krajina 0, kterou uvádí pražské Divadlo Na Fidlovačce

"Hraji v divadle, točím, ale tohle byla má první hlasová zkušenost. Doufám, že přijde něco dalšího. Nejraději bych v životě dělal tohle všechno zároveň. Od každého je to něco. Divadlo má něco do sebe, film také," netají se svými ambicemi.

Herectví se původně věnovat nechtěl. "Když jsem byl malý, chtěl jsem být ochráncem zvířat a záchranářem. V průběhu puberty z toho sešlo. Zhruba v sedmé třídě jsem si řekl, že bych chtěl zkusit být hercem. V deváté třídě jsem si dal přihlášku na konzervatoř, dostal jsem se a od té doby se tomu věnuji naplno."

Početná rodina

Lenka Vlasáková se momentálně potýká s pubertou nejmladšího syna Johana. "Johan Antonín mě naučil, že to, co dělal Max, byl slabý čajíček. Jožin mi za svůj dvanáctiletý život ukázal, co se dá… Dá se všechno, co tě ani nenapadne. Domáhal se například toho, že se mnou bude čepovat benzin. Dopadlo to tak, že se celý polil naftou. Několikrát se nám také ztratil, stačilo se vždy jen otočit a on nebyl. Pak jsme ho našli třeba u auta a on byl ještě dotčený, kde jsme. My jsme ho přitom uřvaní hledali po celém koupališti,“ práskla jednu z rodinných historek.

Podle osmnáctiletého Maximiliána byla máma v jejich výchově velmi důsledná. Postupem času prý byla ovšem hodnější a hodnější.

„Myslím, že se to postupně rozvolňovalo. Sofie si tohle zažila, Amálka už to měla trošku mírnější, já už to měl v pohodě. Televize už byla, ale pohádka byla jen jedna denně maximálně. Surfovat po internetu jsme moc nesměli. V devíti letech jsme dostali telefon, v patnácti počítač. V telefonu jsem měl internet a hledal jsem tam věci, co jsem hledat neměl, tak jsem pak ve dvanácti dostal za trest tlačítkový. To byla velká rána,“ zavzpomínal.

Související články