Rozjetý Ružomberok? Hladík skóroval po 849 dnech, Smetana je chválen za hru i dlouhou šňůru bez prohry

Rozjetý Ružomberok? Hladík skóroval po 849 dnech, Smetana je chválen za hru i dlouhou šňůru bez prohry

Slovenský Ružomberok vedlo v posledních dvou dekádách hned několik českých odborníků včetně Františka Komňackého, Jozefa Chovance, Františka Straky či Davida Holoubka. Sportovní úsek MŠK tak evidentně sází na své sousedy často a rád.

A česká trenérská škola je zastoupena také v současném realizačním týmu, jemuž od loňského října velí jednačtyřicetiletý kouč Ondřej Smetana, který kvůli tomu předčasně ukončil misi v třetiligovém Hlučíně.

Navíc si nevede vůbec špatně. Aktuální forma řadí Ružomberok hned za vedoucí Slovan Bratislava (v jarní části bral plný počet bodů ve všech třech případech), s tím, že oranžový celek již neprohrál devět soutěžních duelů v řadě.

Před posledním kolem základní části Niké ligy tak zůstává osmý tým tabulky ve hře o umístění v první šestce (sedmá Banská Bystrica i šestý Trenčín mají o dva body více) a navíc je stále ve hře také v poháru, v jehož čtvrtfinálové fázi se tento týden utká s Dunajskou Stredou.

V Niké lize se věří Čechům. Uhrin navazuje na Straku a na Slovensku ho čekají těžké záchranářské boje

Pokud jde o čísla, bývalý stratég Baníku, Jihlavy i Vítkovic odvádí dobrou práci. Jeho mužstvo je však v posledních týdnech chváleno i za herní projev.

Vzhledem k tomu, že v posledních dvou přestupových oknech nepřišel nikdo zásadní (z Maďarska se vrátil pouze obránce Alexander Mojžiš) a že kvalita domácího trávníku není bůhvíjaká, jde o příjemné překvapení jarní části.

P.S.: Pokud se nebude počítat Slovnaft Cup, ofenzivní hráč Jan Hladík vstřelil na půdě Zlatých Moravců branku po 849 dnech. V ligové soutěži se totiž předtím naposledy prosadil 29. října 2021 ještě v barvách Zbrojovky proti Vlašimi.

Foto: MFK Ružomberok