aktuálně: 41 uzavírek, 23 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

Kromě základního vybavení existuje celá řada doplňků, které sice nejsou nezbytně nutné, ale dokáží nám život značně ulehčit a zpříjemnit. V tomto článku se podíváme na několik tipů z oblasti domu a zahrady, které by se vám mohly hodit.

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Zdroj foto: vidaxl.cz

Pomůcky do domácnosti

Magnetická tabule se hodí do každé domácnosti. Můžete na ni psát vzkazy pro rodinné příslušníky, kreslit obrázky s dětmi nebo si na ni připínat důležité poznámky a dokumenty. Magnetická tabule je skvělým pomocníkem pro organizaci a komunikaci v domácnosti. Vyberte si tabuli vhodné velikosti, která bude odpovídat vašim potřebám a prostoru v domácnosti. Pokud chcete tabuli používat i pro kreslení, vyberte si tabuli s bílým povrchem. Pro snadné připevňování poznámek a dokumentů se hodí tabule s magnetickým povrchem.

Skládací sušák na prádlo je praktický a prostorově nenáročný a patří mezi klasické domácí potřeby. Po použití ho snadno složíte a uskladníte. Je ideální pro menší byty, kde není dostatek místa na klasický sušák. Najděte sušák s dostatečnou nosností, abyste na něj mohli pověsit veškeré prádlo. Pokud máte málo prostoru, vyberte si sušák, který se dá složit do kompaktní velikosti. Pro snadné sušení velkých kusů prádla se hodí sušák s výsuvnými křídly.

Sada na úklid vám usnadní a urychlí práci. Měla by obsahovat různé druhy hadrů, kartáčů a mopů, abyste s ní zvládli uklidit všechny povrchy v domácnosti. Hledejte sadu, která obsahuje všechny potřebné nástroje pro úklid vaší domácnosti. Vyberte si kvalitní materiály, které vydrží dlouhodobé používání. Pro snadné skladování se hodí sada s kompaktním organizérem.

Doplňky pro dům a zahradu

Málokdo by mezi potřeby do domácnosti zařadil dopravní značky nebo pomůcky pro snazší manipulaci s vozidlem nebo kočárkem. Přesto jsou v mnoha případech nepostradatelnými pomocníky.

Dopravní vypouklé zrcadlo se hodí na zahrady s křivolakými cestičkami, slepými úhly a nebezpečnými místy. Umožňuje řidičům a chodcům lépe vidět za roh a předcházet tak kolizím. Zrcadlo je vyrobeno z odolných materiálů a je snadno instalovatelné. Vyberte si zrcadlo s dostatečnou velikostí, aby poskytovalo dobrý výhled, s odolným povrchem, které odolá povětrnostním vlivům. Pro snadné umístění se hodí zrcadlo s otočným kloubem.

Nájezdové rampy na obrubník usnadňují přechod s kolečkem, kočárkem nebo invalidním vozíkem přes obrubník. Rampy jsou vyrobeny z odolného materiálu a jsou opatřeny protiskluzovou úpravou. Jsou snadno přenosné a skladovatelné. Hledejte rampy s nosností, která odpovídá vašim potřebám a vyberte si rampy s protiskluzovou úpravou pro větší bezpečnost. Pro snadné přenášení a skladování se hodí rampy s kompaktní konstrukcí.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >