Odhalení ceny domu, který prodává Šárka Grossová. Částka sahá přes 80 milionů korun

Dům Šárky Grossové
Dům Šárky Grossové
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 2. 2024

Částka, ze které se protáčí panenky. Tak se dá mluvit o prodejní ceně domu, který se už více než čtvrt roku snaží prodat Šárka Grossová. Luxusní sídlo se nachází v pražském Slivenci. Inzerát na luxusní vilu je zveřejněn na webu Sreality.cz a nově na něm byla odhalena cenovka. Kdo by chtěl skvostnou nemovitost, musí si připravit 81,5 milionu korun. Redakce ŽivotvČesku.cz se obrátila na realitního makléře s dotazem, jak dlouho se nemovitosti s takovou hodnotou prodávají. Zkušený expert Dušan Měchura odhadl, že klidně i rok.

Dům v pražském Slivenci podnikatelka Šárka Grossová prodává od konce loňského roku. Jeden z důvodů, proč se chce luxusní vily zbavit, je finanční náročnost. Grossová se dále netají tím, že za utržené peníze by ráda pořídila byty –⁠⁠⁠ pro sebe a své dcery Denisu a Natálii.

Dlouho byla u inzerátu na portálu Sreality cena nemovitosti skryta, a tak se pouze spekulovalo, za kolik chce dům Grossová prodat. Došlo však na změnu a cena je u inzerátu vypsána na 81,5 milionu korun.

Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila realitního experta Dušana Měchuru s dotazem, jak dlouho trvá prodej takto drahého domu.

"O nemovitosti, které mohou být zájmem médií, není v určité skupině lidí, kteří mají peníze, takový zájem, a to z důvodu nějaké další medializace při a po prodeji," sdělil pro ŽivotvČesku.cz odborník přes reality s tím, že prodej takového domu trvá nejméně půl roku, někdy i rok a více.

"V momentě, kdy by se spěchalo s prodejem, umím si představit, že by cena klesla výrazně, a to s ohledem na úrokové sazby a další faktory," doplnil pro ŽivotvČesku.cz vyhledávaný expert přes reality Dušan Měchura, který v minulosti příkladem prodal dům hudebníka Petra Koláře.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.