Leoš Mareš uvádí od roku 1998 Ranní show Evropy 2 s Patrikem Hezuckým. Z rádia se díky své výřečnosti a sexy vzhledu přesunul také na televizní obrazovky, kde se ukázal jako zdatný moderátor, díky čemuž se rychle dostal do povědomí diváků.

Moderoval například zábavnou show Talentmania, pěveckou soutěž Česko Slovenská Superstar, třetí řadu Česko hledá SuperStar, soutěž Big Brother, hitparádu Eso, X Factor, Hlas Česko Slovenska, nebo slavnostní vyhlášení ankety Český slavík a Ceny Anděl v letech 2012 a 2014.

Mareš mimo to usedl také do poroty show Česko Slovensko má talent, ve které vystřídal herce Martina Dejdara a byl jedním z pěti porotců v SuperStar 2020.

Ačkoliv o sobě prohlašuje, že není zpěvák, natočil celkem čtyři alba, na kterých se nacházejí mimo jiné duety s Martinou Balogovou či Terezou Kerndlovou.

V roce 2010 byl Leoš Mareš jmenován šéfredaktorem týdeníku Spy, na této pozici se ale udržel pouhé dva týdny.

Známý moderátor má za sebou několik rolí ve filmech, konkrétně v dílech Jak básníci neztrácejí naději a Jak básníci čekají na zázrak.

V roce 2017 se objevil v dalších dvou celovečerních filmech. První je koprodukční romantická komedie Všechno nebo nic režisérky Marty Ferencové a druhý je hudební film Dušana Rapoše Muzzikanti, kde vytvořil společně s kolegou z rádia Patrikem Hezuckým dvojici příslušníků Policie.

Ve stejném roce se uskutečnil Marešův „jediný koncert v životě“ ve Fóru Karlín. Po obrovském úspěchu se ale rozhodl uspořádat několik dalších koncertů a třikrát se mu podařilo vyprodat O2 arenu.

Tehdy nechyběli hvězdní hosté jako například Karel Gott, Marek Ztracený, Queenie a další.

Po covidové pandemii se Leoš vydal i na producentskou dráhu a jeho hlavní prací je nyní promoce koncertů známých osobností v O2 arene.

Za roky na scéně ušel Mareš dlouho cestu a také výrazně změnil image. Z nesmělého mladíka v kožichu je dnes zralý muž, který je idolem mnoha dívek i žen. Ty ale mají smůlu, jelikož je moderátor již dlouhé roky šťastně ženatý se svou druhou manželkou Monikou.

Jak šel čas s umělcem se můžete podívat v naší galerii.