Sociální sítě
Nahoru

The Artisan zve na Restaurant Week

Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“ se koná od 6. do 24. března 2024 a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Šéfkuchař Artisanu David Rejhon si pro tuto speciální událost připravil exkluzivní tříchodové menu, jež představí sezónní suroviny od místních dodavatelů a farmářů, které se pod rukami kuchařů The Artisan promění v moderní poklady české kuchyně.

„Máme radost, že se můžeme i letos zapojit do pražského Restaurant Weeku, který si mezi hosty získal velkou oblibu. V minulém roce jsme dokonce získali ocenění za výjimečnou obsluhu a věříme, že tento rok se nám podaří udržet laťku vysoko,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan. Návštěvníci se mohou těšit na dvě speciální tříchodová menu, která uspokojí jak milovníky masa, tak i vegetariány.

„Je skvělé, že se nám podařilo zorganizovat další ročník této gastronomické události. Restaurant Week propojuje milovníky dobrého jídla s vybranými restauracemi, a je pro nás potěšením sledovat, jak roste jeho popularita, a to nejen mezi místními Pražany. Děkujeme všem restauracím, které se letos zapojily, včetně The Artisan, za jejich angažovanost a přínos k bohatství gastronomické scény naší metropole,“ doplňuje Anna Grosmanová, organizátorka Restaurant Weeku.

Festivalové menu The Artisan odstartuje čerstvým jeseterem z oblíbené Chabrybárny, který se bude podávat s pórkem, černým česnekem a bramborami. Následuje křehký jehněčí hřbet s kmínovo-rozmarýnovou omáčkou a na závěr tradiční kynutá buchta s jogurtovým přelivem z farmy Krasolesí doplněná o svěží chuť kdoule.

Vegetariánská varianta nabídne pokrmy plné zeleniny, včetně předkrmu z ředkviček, medvědího česneku a české hořčice ze Sluneční farmy Vykáň. V hlavní roli se představí hrášek s uzenou smetanou a houbami a sladká tečka bude patřit makovému crumblu se švestkami a kávovým karamelem.

Menu bude dostupné za přátelskou cenu 790 Kč.

Více z rubriky Restaurace

  • Garden party v PRU58

    29. května 2024 se v restauraci PRU58 uskuteční GARDEN PARTY. Zajímavá akce začíná v 18:00 a poté bude následovat bohatý program....

    Jan Pešek20.5.2024
  • Babiččina zahrada stěhuje kuchyň

    Babiččina zahrada je stavení v Průhonicích, kde pod jednou střechou lze nalézt restauraci, konferenční světnici a malý pension. Hlavní dominantou je...

    Marek Zelený13.5.2024
  • Romantika vedle Staroměstského náměstí

    Přemýšlíte, kam vyrazit se svou drahou polovičkou? Už nemusíte. Přinášíme vám zaručený tip s přidanou hodnotou. Znáte ten pocit, že se...

    Marek Zelený9.5.2024
  • Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

    Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...

    Jan Pešek23.4.2024
  • La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...

    Marek Zelený17.4.2024
  • Snídaně s lanýžem

    Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...

    Marek Zelený10.4.2024
  • Království chřestu v Hliněné baště

    Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...

    Jan Pešek7.4.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Nová španělská restaurace CASA 71

    Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se...

    Marek Zelený11.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.