Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

5 tipů, jak se doma zahřát a ušetřit za vytápění. Zkontrolujte například izolaci oken

Zde je 5 užitečných tipů, jak vytvořit příjemné prostředí a zároveň snížit náklady na vytápění.

  1. Zkontrolujte izolaci oken a dveří
    Teplo může unikat i drobnými mezerami nebo trhlinami v izolaci. Zkontrolujte proto nejen zimní nastavení oken, ale také stav izolace. Pokud někde cítíte proudění studeného vzduchu, je čas izolaci vyměnit.
  2. Těžké závěsy nejsou jen na ozdobu
    Slunce dokáže zahřát i v zimě, proto nechte sluneční paprsky během dne pronikat dovnitř. V noci však potřebujete bariéru proti studenému vzduchu, který může okny pronikat do místnosti. Těžké závěsy ze silných tkanin jsou nejen dekorativním prvkem, ale také účinnou tepelnou izolací.
  3. Zabraňte zbytečným únikům tepla
    Zateplení domu je prvním krokem k minimalizaci úniků tepla. Pokud jste to již vyřešili, další možností je umístění reflexní fólie za radiátory nebo jiná topná tělesa.
  4. Zkontrolujte topný systém
    Ujistěte se, že je váš topný systém pravidelně servisován a v nejlepším stavu. To zahrnuje například odvzdušnění radiátorů, ale také kontrolu kotle a jeho případnou výměnu za nový model.
  5. Koberce a textilie
    Koberce na podlaze slouží jako izolace. A místnost s textilem také působí útulně. Pokud máte rádi netradiční řešení, můžete některé typy koberců (například kilimové) zavěsit na zeď nebo si pořídit zajímavé gobelíny.

Autor: Petr Vyskočil, zdroj: Incharge.org, Titulní obrázek: kalhh/Pixabay.com