2024 jako rok předělávání a rekonstrukce? Proč ne – je to snadné, když víte, jak na to

Sponzorované odkazy:

2024 jako rok předělávání a rekonstrukce? Proč ne – je to snadné, když víte, jak na to

S každou novou sezónou přichází příležitost osvěžit naše prostory a vytvořit v našich domovech více stylu, designu a funkčnosti. S ohledem na to jsme pro vás pátrali po zaručených trendech pro nový rok.

A máme pro vás dobrou zprávu. Letos je dovoleno téměř vše. Neexistují žádná striktní pravidla, která by poroučela, že musíte mít béžový gauč, či zelené závěsy. Mějte to doma takové, jak se to líbí právě vám a vaší rodině. Hlavně, aby bylo vše funkční a praktické. A hlavně jednoduché na údržbu, protože je důležitější trávit více času s rodinou, než cíděním bytových doplňků.

Váš interiér by měl být prodloužením vaší osobnosti. Vybavení a design by měl rezonovat s vaším životním stylem a povahou. Pro někoho je tak ideální skandinávský pohodlný hygge styl, pro jiného bude ideální obývací pokoj, který bude působit tak, že se v něm schází kubánští mafiáni. Fantazii se opravdu meze nekladou. Zdědili-li jste vybavení po babičce, tak si rovnou zatleskejte, protože retro je právě in. Stačí dát starší nábytek zajímavě přečalounit a máte doma jedinečné skvosty za minimum peněz.

V poslední době bylo moderní souznění s přírodou, dřevo, zeleň, praktické využití všech prostor, stále se barevné spektrum volí v neutrálních barvičkách, trendy se odklání od cca šest let populární šedé, do obliby se vrací teplejší neutrální barvy – béžová, světle hnědá a krémová bílá. Hodí se i do schématu elegance a tzv. quiet luxury (tichý luxus) stylu, který je nyní moderní v oblasti oblečení. Tyto barvy působí sofistikovaně a nadčasově a také velice uklidňujícím dojmem.

Co je quiet luxury styl? Najdete zde právě neutrální odstíny, přepychové látky, teplé dřevo a další prvky, které odrážejí uvolněný, umírněný, povýšený způsob bydlení a zdobení. Zrcadla, tapety s texturou, měkké koberečky a přehozy, světlo a nadčasovost.

Váš interiér by měl poskytovat maximální pohodlí a funkčnost, aby vás lákal k odpočinku a nabíjel vás energií. Oblíbené jsou luxusní závěsy, ložní prádlo, čalouněný nábytek, měkoučké polštářky a matrace. Do kuchyní se zase vrací mramor, starodávné vodovodní baterie, nenápadné osvětlení, utěrky se vzory, roztomilé hrníčky, zdobené sklenice s texturou.

Stále oblíbenějšími jsou zimní zahrady, verandy, zasklené pergoly – plánujete-li zevrubnou rekonstrukci domu, určitě si zimní zahradu dopřejte.

Článek 2024 jako rok předělávání a rekonstrukce? Proč ne – je to snadné, když víte, jak na to byl publikován 27. února 2024 v 07.00 v rubrice Dům a Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...