Bittner se ve 204 kilometry dlouhé klasice s mnoha dlážděnými úseky pohyboval na čele většinu závodu. Více než 50 kilometrů před cílem už byl v čelní skupině, které se však nepodařilo uniknout. Ve tvrdém nesmírně technicky náročném závodě se útočilo v podstatě neustále, takže také rodák z Olomouce dostal další šanci v úniku. 

Společně s Francouzem Thomasem Gachignardem (TotalEnergies) si 35 kilometrů před cíle dojel osamoceného uprchlíka Jonase Rickaerta (Alpecin-Deceuninck). Vedoucí trio nemělo velký náskok před pelotonem, protože se jelo velmi ostře a Rickaert nestřídal. V nájezdu do spodního okruhu, 26 kilometrů před cílem, Rickaert z vedoucí skupiny odpadl. 

Bittner s Gachignardem drželi náskok okolo 20 sekund, tým DSM-Firmenich PostNL se snažil blokovat čelo pelotonu pro svého závodníka v úniku, ale sestavy Uno-X, Intermarché-Wanty a Arkéa-B&B Hotels chtěly hromadný dojezd a vedoucí duo stahovaly. Pro Bittnera jeho boj o přední umístění skončil po jednom z dlážděných úseků 16 kilometrů před cílem. Kvůli defektu musel zastavit a propadl se pelotonem. 

Osamocený Gachignard vydržel na čele jen pár sekund, byl dostižen a začalo se opět hodně nastupovat a útočit. Už to však bylo bez největšího favorita Arnauda De Lieho (Lotto Dstny), kterého 31 kilometrů před cílem zdržela výměna kola a při návratu do pelotonu spadl v levotočivé zatáčce. Rozčilený De Lie zanedlouho vzdal a konec klasiky Le Samyn už byl bez něj.

Aktivní byli jezdci TotalEnergies, Dries Van Gestel a Anthony Turgis zkusili uniknout, útočil také Laurance Pithie (Groupama-FDJ) a malý peloton byl neustále natažený. V posledním dlážděném sektoru 2 kilometry před cílem se jelo překvapivě pomalu, na čele jel tým Uno-X a ten nechtěl útočit, v plánu bylo jet na Rasmuse Tillera ve spurtu.

Tým DSM-Firmenich PostNL rozjížděl kilometr před koncem spurt pro Caspera van Udena, ale byl následně převálcován dalšími týmy. Ve stoupajícím sprinterském dojezdu se neprosadili typičtí spurteři. Laurenz Rex (Intermarché-Wanty) už se na cílové pásce začal radovat, ale zprava se na něj dotáhl Portugalec António Morgado (UAE Emirates) a Rex musel dlouho čekat, než rozhodčí potvrdili jeho vítězství. pro třetí místo si dojel Jenthe Biermans (Arkéa-B&B Hotels). snaha týmu Uno-X nebyla odměněna, Tiller skončil až čtvrtý. 

"Vlastně jsem jásal trochu předčasně," litoval Rex. "Ale nikoho jsem vedle sebe neviděl, tak proto. Během závodu jsem se cítil velmi dobře a docela jsem si i věřil, tým mi taky věřil, byl jsem dnes lídrem. Jako tým jsme si vedli dobře a dokázali jsme zůstat celý den v klidu. Moc jsem si přál, aby se mi tady dařilo, protože Le Samyn jsem chtěl vyhrát už dlouho."

"Vito Braet mě vypustil do spurtu v pravou chvíli, ale věděl jsem, že bych neměl sprintovat příliš brzy, popisuje dojezd šestý muž kalsiky Omloop Het Nieuwsblad. Můj bratr (Tim Rex, pozn. red.) dnes také závodil, takže to bylo příjemné. Beru tu své první profesionální vítězství a díky tomu je to opravdu výjimečné, navíc když jsem tu s mladším bratrem," dodal dojatý Rex.