27.2.24

Videohra: Baldur's Gate III - Ilča 90%

 Jednomu z nás se to opravdu hodně líbilo a strávil u toho 200 hodin. Druhý jen tak přicmrndává...



48 komentářů:

  1. Was is das přicmrndává? Akože, ak přicmrndávám, tak dávam při Cmrdrndovi? Ale v tom prípade, kto je Cmrnda? #saméotázky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle bys kamarádovi odsekávat neměl. Ještě se pan Liška urazí a přestane sem psát. A mimochodem, 200 hodin... Práce na filmu pokračují?

      Vymazat
    2. "Je to cynické. Podívej Františku, blíží se mezinárodní den žen. To si dal mé mamince pěkný dárek." clickbait

      Vymazat
    3. Prace na filmu pokracuji nezmenenym tempem viz tady o tom blog post z roku 2017, pripadne FAQjů z 2020. Premiera se ale podle v roce 2021 updatovaneho data nezadrzitelne blizi jiz v roce 2025!

      Vymazat
    4. 200 hodin hrála paní Fuková, pan Fuka mezitím pracoval na filmu.

      Vymazat
    5. Skutecny filmovy znalec! Kloboucek.

      Vymazat
  2. Ja jsem celkem rad, ze se Fukovi tyto hry moc nelibi a neobtezuje nas svymi nazory experta. Jeste by treba nekdy objevil kouzlo starych Falloutu nebo Infinity Engine her. Na druhou stranu me prekvapuje, ze byl u vytrzeni napriklad u Arkham Knight a zminoval jako klady veci, ktere jsou naprosto bezne ve hrach uz deset let. Take jsem prekvapen, ze ho totalne minula serie Yakuza, kde napriklad plnis ukoly, kdy se snazis naucit skolacku, aby neprodavala svoje kalhotky pred skolou, protoze jeji kluk je z toho nestastny. Ve spin offu Judgment s jednou skolackou co se snazi prorazit jako zpevacka i randis v ramci gameplaye, kdy hrajes za ctyricatnika - tam by Fuka jiste nemel problem s imerzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten chudak sa v novych videohrach neorientuje uz minimalne jednu dekadu, aj v najlepsej forme bol iba velmi priemerny znalec videohier mimo 8 bit spektra.

      Vymazat
  3. A čo tá princezná v Zelde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zachrana princezny je zachranou NEDOKONCENOU, cimz Fuka pravdepodobne nevidel nejlepsi usek hry s nejlepsi hudbou ve hre (uvnitr Zeldina hradu).

      Vymazat
  4. V jednu chvilku jsem už očekával mlaskavý zvuk dopadající facky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otázka je, zda ta facka by přiletěla od Františka nebo Ilčina nového slovenského kamaráda!

      Vymazat
  5. Ty vole Fuko, rict o BG3, ze nezalezi, na co v dialogovych moznostech kliknes, to uz je hodne silna herni neznalost. Ta brutalni variabilita dialogu a outputu je naprosto zakladni ingredience gameplaye, kde hazes kostkou (pokud ti dialog vubec nabidne tu moznost, coz ma mnoho promennych jako rasu, povolani, background atd). V prvnim aktu napriklad muzes a nemusis najit podivnou knihu a muzes ji bud znicit, nebo otevrit a pomoci dialogovych moznosti nejak postoupit tento 'side quest' a ma to pak nekolik vystupu v budoucnu. A to je jedna drobna blbost, kterou muzes uplne minout. V tom spociva ten sandbox. Je tam ohromna volnost v rom co delas a volby v dialogu ROZHODNE maji vliv na to co se deje a to mnohdy dost zasadni. Je taky dost zasadni, jaky lidi mas v parte a jak mezi sebou interaguji. Ve vysledku ma sto lidi sto naprosto odlisnych zazitku.

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a co se tyce ovladani na konzolich, kdyz podrzis A button, vytvori se kolem tebe kruh, ktery v levem menu ukaze vsechny interagovatelny a sebrarelny predmety a pohodlne se mezi tim da browsit. Je to imo i lepsi nez klavesnice a mysi ty predmety hledat jeden po druhym.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se to teď na tom ZX Spectru dělá?

      Vymazat
    2. A když podržíš F Buton, objeví se třeba i Filcová Líška? Ptám se pro kamaráda.

      Vymazat
    3. Kamarád neumí psát? Ptám se já.

      Vymazat
    4. Well, kamarát Furta je Cmrda (pejsek v pubertě) - ten napravo. A ten neumí psát. To vím zase já.

      Vymazat
    5. Kamarád je nesmělý, ale léčí se. Říká jeho ošetřující lékařka.

      Vymazat
  7. Kde jsou ty doby, kdy už by tu dávno byla recenze na Dunu 2. Místo toho jen samé sračky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Knižní předlohu jsem jako vždycky nečetl, takže jsem se v ději ztrácel. Na plátně se zjevovaly postavy, u nichž jsem si nebyl jistý, jestli jsou nové, nebo jestli si je mám pamatovat z jedničky, kterou už si nevybavuju."

      Vymazat
    2. Dunu 2 som videl (prga!) a je to presne ako píšeš. Ale to nevadí. Pretože dôležité je (a súdruhovia zase nesklamali), že "pure evil" bola koloniálna biela rasa, ktorá je tak extrémne toxicky zlá, že aj voda z ich buniek je zlá a nedá sa piť. A že obete útlaku bielych psychopatov sú hyperempatickí "all good" Palestínci a Latinos, ktorí spolunažívajú s mega púštnymi dážďovkami a ich voda z buniek je liečivá mňam minerálka, ktorá zachraňuje životy.

      Vymazat
    3. Recenze na Dunu 2 byla jiz v Excaliburu, Frantisek by tedy nosil drivi do lesa.

      Vymazat
    4. Pán Líška zjevně stejně jako Fuka knihu taky nečetl, protože kritika kolonialismu v podání bílého muže je naplno přítomná již tam. A pozor, ta kniha je stará šedesát let.

      Vymazat
    5. Vek nie je garanciou kvality, že.. napr. "čím staršia žena, tým viac sexi". Alebo Mei.n Kamp.f. A pozor, tá kniha je stará 99 rokov! Villeneuve natočil niečo kvalitné naposledy v 2010 (Incendies) resp. 2013 (Prisoners) a potom ho kusla tarantula počas ayahuasca ceremoniálu a preskočilo mu..

      Vymazat
    6. A kde se v tom komentáři psalo cokoliv o kvalitě?

      Vymazat
  8. franto bude recenze na kosmonauta z čech?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vladimíra Remka byla recenze už v roce 1978!

      Vymazat
    2. Odkaz? Na Remenka bude? Uz v ty dobe byl Fffilm?
      Ale i tak si myslim, ze se ptal na ten film se Sandlerem.

      Vymazat
    3. Tvoje máma je Vladimír Remek

      Vymazat
    4. Kolko tomu dala Ilca?

      Vymazat
    5. A věděli jste, že mezi recenzí na Vladimíra Remka z roku 1978 a rokem narození Františka Fuky je rozdíl přesně (sic!) 10 let?! Náhoda???!!! Nemyslím si!

      Vymazat
    6. A věděl jsi, co je to "sic!"?

      Vymazat
    7. A ty, Fuko, víš, jak se v češtině píšou procenta?

      Vymazat
    8. No, já jsem to v sobotu viděl a upřímně by mě zajímalo, co by na to Franta a Ilča řekli. Ale bitcoin kvůli tomu nikomu posílat nebudu.

      Vymazat
    9. Ilca se prece narodila nekdy v dobach, kdy Frantiskovi tahlo na tricet a snazil se nejak prijit o panictvi.

      Vymazat
    10. Myslíš, že F hlídal přírůstky v porodnici? Jakože není pedo jen je nedočkavej?

      Vymazat
  9. Ne, ale dost se mi to na tom místě líbilo. Vypadá to děsně intoušsky. Chci totiž mermomocí mezi zdejší elitu diskutérů zapadnout, víš Fanouši?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy nezapadneš. Legendy jako Corvus či Anička Marabu jsou dávno v éteru. Zbyla jen hrstka jako např. Diskuter a nabalila se slovenská náplava, vyplavená ze studní. Well...

      Vymazat
    2. Tuším, že Anonymní je též legendou. Má suverénně nejvíc legendárních příspěvků! Prosím zařadit do seznamu legend!

      Vymazat
    3. Ja nejsem legenda. Svýho času jsem parkrat pěkně prgnul a byla tu sranda. Škoda, že to šlo tak do kopru. Jinde to moc žerou. Napíšeš, ze Potter je píčovina nebo ať si jeho starej koupí lístek do Lidic a nastane kolektivní kamenování.

      Vymazat
  10. Proč? A i kdyby koho povazujes za elitu? Navíc Nehořlavá Natálka, Rýže atd. atd. už sem ani nechodi. A to ani nemluvim o Aničce marabu.

    OdpovědětVymazat
  11. Nu což, musím si vystačit s vámi kucí!

    OdpovědětVymazat
  12. Kupte konečně PS 5 a zahrajte si oba díly Last of Us. Fakt by mě zajímalo co by jste na to vy dva řekli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozna neco podobneho jako jsem na prvni dil rikal v roce 2013 na PS3: https://www.fffilm.cz/2013/07/videohra-last-of-us-80.html

      Vymazat
    2. A nebo taky neco uplne jineho jako u Indyho 4, ktery dostal stovku, ale podle tveho komentu z minuleho tydne by bylo lepsi, kdyby ctyrka nikdy nevznikla.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.