Hlavní obsah

Házenkářky se po osmi letech představí v Praze. Nizozemky můžeme seknout, věří Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední zápas v Praze odehrály české házenkářky v říjnu 2015. V hlavním městě se dnes představí po více než osmi letech, od 19:45 v hale na Podvinném mlýně vyzvou v kvalifikaci o mistrovství Evropy favorizované Nizozemsko. „Přijela jsem na sraz dolů z kopce ze Žižkova,“ směje se 29letá brankářská opora Slavie i reprezentace Petra Kudláčková.

Foto: David Švarc/Česká házená

Brankářka české házenkářské reprezentace Petra Kudláčková.

Článek

Jaké bude zahrát si s reprezentací v Praze?

Myslím, že úplně skvělý. Ještě nikdy jsem tu s nároďákem nehrála, takže to bude speciální. Přijde rodina i kamarádi. Bohužel kapacita je malá a už je vyprodáno, takže na všechny se nedostane.

Kvalifikaci jste rozjely výhrami nad Finskem a Portugalskem, teď vás však čeká dvojutkání s Nizozemskem. Co od něj očekáváte?

Bude to hodně těžká prověrka, obtížná šichta. Očekávám podobnou hru jako na šampionátu, kde nás porazilo 33:20. Z toho zápasu se můžeme poučit. Šance překvapit samozřejmě není velká, Nizozemky mají jeden z nejlepších týmů na světě, ale nebudeme předem házet flintu do žita. Věřím, že je můžeme seknout aspoň jeden z těch tří zápasů. Ideální by to bylo samozřejmě v dubnu.

Foto: David Švarc/Česká házená

Brankářka české házenkářské reprezentace Petra Kudláčková.

Na stejného soupeře totiž narazíte v rámci olympijské kvalifikace, kde půjdete i na Argentinu a domácí Španělsko. Jak vyhlížíte jedinečnou šanci zahrát si pod pěti kruhy?

Těšíme se na to už od konce prosincového šampionátu, kde jsme si místenku v kvalifikaci zajistily. Udělaly jsme zase krok výš, je velká čest si zahrát o olympiádu. Budou to klíčové zápasy v naší kariéře, vždyť tahle šance se už nemusí v životě opakovat. Nasazení si s námi teda celkem pohrálo. Španělky na domácí půdě budou strašně hladové. Ale na mistrovství jsme je dokázaly porazit, Argentinu taky. Takže proč by to nemohlo vyjít znovu?

Ukázaly jste osmou příčkou na mistrovství světa, že pod norským realizačním týmem jdete správnou cestou?

Věřím, že ano. Vždyť jsme vyrovnaly historické maximum. Šampionát nás navíc neskutečně semknul. Byly jsme spolu měsíc v kuse. Trochu jsem se bála, jak to bude fungovat, ale fakt to byl nejlepší turnaj v životě. Začalo se nám stýskat už týden po konci. Takže teď si zase všichni užíváme společný čas.

V týmu tentokrát kvůli zranění chybí kapitánka Veronika Malá. Jak citelná je to ztráta?

Verča bude chybět hlavně mně. Je to tragické, je to můj dlouholetý spolubydlící na pokoji a jsme na sebe moc zvyklé. Ne, to vtipkuju, je to ztráta hlavně na palubovce. Verča ukazuje ohromnou kvalitu každý zápas. Ale věřím, že mladá křídla Adéla Stříšková s Kristýnou Königovou šanci využijou.

Reklama