Česko 0:0 Rakousko

Cleveland rozhodl v NBA o výhře nad Dallasem v poslední sekundě, parádu z poloviny hřiště trefil Strus

Rozehrávač či křídelní hráč Max Strus rozhodl střelou z vlastní poloviny hřiště v poslední sekundě o domácím vítězství basketbalistů Clevelandu nad Dallasem. Dalekonosný pokus znamenal obrat na 121:119. V úterním utkání to byl Strusův sedmý tříbodový koš, z jiné pozice než zpoza oblouku sedmadvacetiletý hráč neskóroval. Nedlouho před životní trefou nasázel čtyři trojky během 67 sekund a pomohl domácím stáhnout desetibodovou ztrátu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač či křídelní hráč Max Strus (1) rozhodl střelou z vlastní poloviny hřiště v poslední sekundě o domácím vítězství basketbalistů Clevelandu nad Dallasem

Rozehrávač či křídelní hráč Max Strus (1) rozhodl střelou z vlastní poloviny hřiště v poslední sekundě o domácím vítězství basketbalistů Clevelandu nad Dallasem | Zdroj: Reuters

Cavaliers měli na závěrečnou akci minimum času. Po inkasované smeči P. J. Washingtona 2,1 sekundy před koncem už neměli možnost time outu, ale po rozehrání Evan Mobley hned vrátil přihrávku Strusovi, který provedl rychlý dvojtakt a z 18 metrů k velké radosti fanoušků skóre otočil.

New York vyhrál v NBA nad Detroitem až díky divoké poslední akci. Výsledek ovlivnila i chyba sudích

Číst článek

„Při posledních pěti trojkách jsem se cítil vážně skvěle. Dostal jsem se do rytmu a vždycky, když jsem vystřelil, jsem tušil, že to tam spadne. A spadlo. A stejné to bylo s posledním pokusem,“ uvedl Strus.

„O takovémhle koši člověk vždycky sní. A zasloužil si to, potom co pro tým odvedl v celé čtvrté čtvrtině,“ řekl nejlepší střelec Clevelandu Donovan Mitchell, autor 31 bodů.

Dallasu nestačilo 45 bodů, 14 asistencí a devět doskočených míčů Luky Dončiče nebo 30 bodů Kyrieho Irvinga. Cavaliers, kteří si upevnili druhé místo ve Východní konferenci, trefili 20 ze 40 trojek, čímž do značné míry eliminovali i silně negativní bilanci ztracených míčů (5:16).

Curryho trápení

Golden State Warriors zvítězili 123:112 ve Washingtonu i přesto, že se s formou úplně nepotkal Stephen Curry. Elitní střelec dokonce za první půli nedal ani bod, což se mu stalo poprvé od roku 2012.

Nakonec jich zaznamenal 18, ale proměnil jen šest z 21 pokusů a čtyři z 16 střel za tři body. Warriors táhl za osmým vítězstvím z posledních deseti utkání Klay Thompson s 25 body. Za Wizards, kteří klesli na dno tabulky celé soutěže, si připsal 27 bodů a 12 doskoků Kyle Kuzma.

Pozici suverénně nejlepšího týmu soutěže si upevnil Boston, který doma porazil oslabenou Philadelphii jasně 117:99 a vyhrál podeváté za sebou.

S 31 body zářil Jaylen Brown, 29 bodů, 11 doskoků a osm asistencí přidal Jayson Tatum. Za Sixers postrádajíc stále hvězdu Joela Embiida nastřílel 32 bodů Tyrese Maxey.

Uspěli také oba lídři Západní konference. Oklahoma City porazila i díky 31 bodům Shaie Gilgeouse-Alexandera Houston 112:95. Minnesota bez pivota Karla-Anthonyho Townse zvítězila rovněž doma nad San Antoniem 114:105.

Townse, který chyběl z nespecifikovaných osobních důvodů, skvěle zastoupil Anthony Edwards, autor 34 bodů.

Ani na lavičce Atlanty znovu nebyl Vít Krejčí, i bez něj či zraněné hvězdy Trae Younga ale Hawks zdolali Utah jasně 124:97. S 22 body a 13 doskoky táhl domácí tým Jalen Johnson.

Výsledky NBA:

Atlanta - Utah 124:97, Boston - Philadelphia 117:99, Chicago - Detroit 95:105, Cleveland - Dallas 121:119, Milwaukee - Charlotte 123:85, Minnesota - San Antonio 114:105, New York - New Orleans 92:115, Oklahoma City - Houston 112:95, Orlando - Brooklyn 108:81, Portland - Miami 96:106, Washington - Golden State 112:123.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme