BrodriTřináctinásobná vítězka na LPGA Tour a držitelka dvou majorů Brooke Henderson už od dětství patřila mezi hráčky, které to náramně uměly s drajvrem. Jak sama zdůrazňuje, hru si hlavně užívala, aniž by se trápila technikou, a od tří let prý svůj švih příliš neměnila.

Jak tedy podle této Kanaďanky docílit maximální délky a také přesnosti z týčka? Její rada je tentokrát prostá a možná bude užitečná především začínajícím i dětským golfistům a jejich trenérům či rodičům.

Brooke odmala trénovala pod dozorem svého otce, který především chtěl, aby se hrou bavila. Dovolil jí dělat cokoliv, aby míček odpálila daleko, a ona si tento přístup užívala, švihala s čistou hlavou a těšila se ze hry. Od té doby už uplynul nějaké ten pátek a Henderson se může pyšnit jedněmi z nejdelších odpalů na okruhu, když v průměru z týčka dosahuje délky 275 yardů a fervej zasáhne s 72% úspěšností.

Pokud jde o to, abyste míček poslali co nejdál a rovně, respektive abyste byli dostatečně přesní, má Brooke pro rekreační hráče jednu užitečnou radu. Drajvr je její nejoblíbenější hůl v bagu, takže jde na odpaliště obvykle pozitivně naladěná a snaží se míček odpálit daleko. Přinesla si to z dětství, kdy soupeřila se svou o šest let starší sestrou, která byla mnohem talentovanější a také hrála delší rány. Vyrovnat se jí bylo pro Brooke velkou motivací. Jak se říká, na týčku se vždycky málem vyzula z bot ve snaze odpálit nejdelší možnou ránu.

Rekreační golfisté dle jejího názoru příliš „tlačí na pilu", přitom by stačilo jen mírně zvolnit a švihat tak na devadesát procent, protože to pomůže zlepšit přesnost drajvu. A mnohdy s menším úsilím paradoxně dosáhnete dokonce delšího odpalu. Jednoduše méně je více.

Foto: TaylorMade Golf


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
350 Kč,-

Zahájen prodej voucherů 1fee2hráči na sezonu 2024, které umožňují na vybraných hřištích ve vymezeném čase po uhrazení jednoho fee hru dvěma hráčům. S ...