Jitka Molavcová je česká divadelnice, zpěvačka, moderátorka a spisovatelka. Narodila se v Praze v roce 1950 a ačkoliv vystudovala grafickou školu, dlouho v oboru nezůstala.

Ve svých dvaceti letech se zúčastnila soutěže Talent, kde zazpívala píseň Lásko má od Hany Hegerové a stala se absolutní vítězkou.

Úspěch v celostátní soutěži ji dodal odvahu a o pár měsíců později se přihlásila na konkurz do divadla Semafor.

V Semaforu potkala Jitka Molavcová svého budoucího manžela Jana Petráně. Vztah trval dlouhých třicet let, manželé spolu ale rodinu nikdy nezaložili, jelikož měl spisovatel z minulého vztahu syna a další děti už si nepřál.

Po rozpadu manželství potkala herečka dalšího osudového muže, do života jí vstoupil kolega z branže Alfréd Strejček, za kterého se v loňském roce provdala.

Jejich láska přitom prošla opravdu těžkou zkouškou, když herec vážně onemocněl a skončil na invalidním vozíku. Jejich pouto se ale díky tomu ještě posílilo.

Dvakrát mi zachránila život

„Dvakrát mi zachránila život a vytvořila mi láskyplné zázemí plné humoru a všestranné péče,“ napsal Strejček o Molavcové v knize Hrejme dále aneb jak jsme přežili osobní katastrofu, kterou napsal společně s architektem Davidem Vávrou.

Alfred Strejček je na vozíku od roku 2017, kdy jeho organismus napadl virus, kvůli kterému se u něj projevila nemoc s názvem Guillain-Barrého syndrom. Jedná se o vzácné zánětlivé onemocnění, které postihuje nervovou soustavu, především periferní nervy vycházející z míchy.

„Alfred je vzácný člověk a my si věříme navzájem. Máme vlastně velký štěstí. Mám ho moc ráda,“ pěla na svého muže ódy Molavcová v dokumentu Olgy Sommerové Klaunka.

Pro herečku je Strejček druhým manželem, zatímco on byl u oltáře již potřetí. Jeho první manželkou byla herečka Consuela Morávková a druhou atletka Jarmila Nygrýnová.

Související články