Zavřít reklamu

Microsoft loni v prosinci představil aplikaci Copilot pro Android. Ta je balíčkem řady užitečných funkcí poháněných umělou inteligencí. Softwarový obr ji navrhl tak, aby mohla mimo jiné odpovídat na dotazy uživatelů, psát obsah nebo generovat obrázky. Nyní vydal její nejnovější betaverzi, která přináší skutečně zajímavou novinku.

Známý expert na Android Mishaal Rahman ve svém novém příspěvku na sociální síti X uvedl, že aplikaci Copilot můžete nyní nastavit jako výchozího digitálního asistenta na Androidu. Z tohoto prohlášení je zcela jasné, že toto umožňuje nejnovější betaverze aplikace, která nese označení 27.9.420225014.

Po nastavení aplikace Copilot jako výchozího digitálního asistenta se však prý otevře pouze při dlouhém stisku zapínacího tlačítka nebo úhlopříčném přejetí z rohu obrazovky. Jiní digitální asistenti, jako je Assistant Google, Gemini nebo Bixby, mohou analyzovat obrazovku a nabízet různé funkce na základě jejího obsahu.

Rahman poznamenává, že Copilot možnosti nastavení výchozím digitálním asistentem plně nevyužívá, protože jeho vyvolání pouze spustí hlavní aktivitu. Ještě prý ani automaticky nezaznamenává uživatelský vstup, ani nepoužívá rozhraní API, která by mu umožnila získat snímek obrazovky aktuálního obsahu na obrazovce. Je však prý možné, že Microsoft na těchto aspektech pracuje a že budou dostupné ve stabilní verzi.

Pokud si na svém telefonu či tabletu chcete Copilota nastavit jako (zatím neplnohodnotného) výchozího virtuálního asistenta, po stažení betaverze jděte do Nastavení→Aplikace→Zvolte výchozí aplikace→Aplikace digitálního asistenta a vyberte možnost Copilot.

Dnes nejčtenější

.