Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Abrahám se vešel ve sprintu na MS juniorů do desítky, českým biatlonistkám se nedařilo

Mládežnické a juniorské mistrovství světa v biatlonu je v plném proudu. Ve sprintu v mládežnické kategorii se do elitní desítky vešla v úterý jako devátá Heda Mikolášová, ve středu ji napodobil mezi juniory osmý Luděk Abrahám. Českým juniorkám krátký závod nevyšel. Přímé přenosy vysílá ČT sport a ČT sport Plus. Ve čtvrtek jsou na programu závody s hromadným startem pro 60 biatlonistů a biatlonistek. Klání mužů sledujte od 12:10, ženy přijdou na řadu ve 13:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorský sprint ovládl Nor Frey, Abrahám dojel osmý

Sprint juniorů vyhrál Nor Isak Frey, pátý muž celkového pořadí IBU Cupu. Mohl si dovolit i dvě chyby na střelnici, na lyžích byl jasně nejrychlejší. Druhý skončil Polák Jan Gunka, třetí Němec Linus Kesper. Co do rychlosti běhu byl druhý nejlepší, leč na Freye ztratil jen na trati přes 37 sekund.

Abraham se blýskl solidním výkonem na lyžích, celkově měl osmý čas. Stejná pozice mu patřila v cíli i s jedním trestným kolem, které musel absolvovat po druhé položce.

Jen o tři příčky za ním skončil další z českých reprezentantů Jan Gregor, 23. místo obsadil Petr Hák a šedesátý byl Jiří Bláha.

Juniorkám vládla Švédka Sara Anderssonová. Číslo jedna jí patřilo na startu, jedničku měla ve střeleckém zápisu a po závodu byla první i ve výsledkové listině. Druhá, teprve osmnáctiletá Němka Julia Tannheimerová, na ni ztratila devět sekund. Třetí skončila Bulharka Valentina Dimitrovová.

Češkám se nedařilo především na střelnici. Nejvýše se na 34. místě umístila po dvou trestných kolech Kateřina Gotvaldová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články