Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Maslák vkládá naděje do čtvrtkařské štafety. Věřím, že můžeme překvapit dobrým výsledkem, říká

Trojnásobný halový mistr světa i Evropy Pavel Maslák před víkendovým světovým šampionátem v Glasgow věří ve velmi dobrý výsledek mužské čtvrtkařské štafety. Uvedl to v rozhovoru na webu Dukly. České kvarteto může těžit z toho, že má včetně Masláka k dispozici pět kvalitních závodníků.

Třiatřicetiletý Maslák cestuje do Glasgow jen na štafetu. "Těším se hodně. Věřím, že můžeme překvapit a mít slušnou šanci na velmi dobrý výsledek," uvedl před odletem.

Aktuálním lídrem českého týmu je Matěj Krsek, jenž na republikovém šampionátu časem 45,86 sekundy splnil ostrý limit pro účast na HMS.

Individuální závod v Glasgow čeká také Michala Desenského. Na štafetu jsou připraveni ještě Patrik Šorm a Vít Müller.

"Jsme dost vyrovnaní. Je nás pět na čtyři místa, teoreticky můžeme po rozběhu i někoho vyměnit. Čerstvá síla se vždycky hodí," komentoval sílu českého týmu Maslák.

Světová atletika v pozvánce na štafetové závody považuje české běžce za kandidáty na medaile. Připomněla, že v nominaci pro HMS jsou všichni členové štafety z loňského mistrovství světa pod širým nebem, která překonala český rekord.

"Na halovém mistrovství světa v roce 2022 byli pátí, ale tentokrát mají mnohem silnější tým," napsala Světová atletika o českém týmu.

Všichni nominovaní čtvrtkaři se letos v hale dostali pod čas 46,80. Maslák měl pomalejší vstup do sezony, ale výkon 46,78 z mistrovství republiky ho potěšil.

"Po prvních letošních startech jsem byl v rozpacích, časy dobré nebyly. Naštěstí to teď vyletělo, což mi udělalo velkou radost. Asi jsem si potřeboval trochu odpočinout. Trenér to takhle naplánoval a povedlo se," uvedl svěřenec Dalibora Kupky.

Před vrcholem halové sezony se cítí být připraven přiměřeně věku. "Všechno samozřejmě bolí víc než ve dvaceti. Ale dá se to zvládnout, hlavně když chcete a máte vůli," poznamenal čtvrtkař, který ve svých nejlepších letech v hale dominoval.

Na světových šampionátech pod střechou zvítězil v letech 2014, 2016 a 2018. Před šesti lety v Birminghamu už to bylo poměrně se štěstím.

"Doběhl jsem třetí, ale soupeři přede mnou byli diskvalifikováni. Rozhodčí v Birminghamu nasadili přísný metr, vítězství mi doslova spadlo do klína. Šlo o senzační zlato, tak to ale někdy je," vzpomínal.

Další úspěch by rád přidal s parťáky ve štafetě. Favority mužského závodu na 4 x 400 metrů budou Američané. Titul obhajují Belgičané a silní jsou v posledních letech Nizozemci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články