ČEVAK opět zkrášluje vodárenské objekty graffiti

blank

Cestu pitné vody od zdroje ke kohoutkům znázorňuje umělecké graffiti, které vzniká pod rukama streetartového výtvarníka Jakuba Šandy na Plzeňské ulici v Českých Budějovicích.

„Při havarijní opravě nadzemního vodohospodářského objektu na Pražském sídlišti jsme po třech letech přistoupili také k obnově této malby. Budova se nachází v těsné blízkosti cyklostezky a na její netradiční vzhled jsme měli od veřejnosti spoustu pozitivních ohlasů. Téma zůstalo zachováno, jen je ztvárněné jinak,“ říká provozní ředitel Peter Bolha.

Dílo vzniká ve tmě, protože se po západu slunce na zdi objektu lépe promítají hologramy, které slouží výtvarníkům jako malířská šablona. Graffiti zdobí také armaturní stanici na sídlišti Máj, čerpací stanici na sídlišti Vltava nebo armaturní stanici na křižovatce ulic Pražská a Strakonická.

„Jsme rádi, že se tato českobudějovická galerie pod širým nebem nejen posupně rozrůstá, ale také se časem obměňuje. Je hezké vidět, že si to společnost Čevak vzala za své. Jak se nám mění svět a život v něm, vnímám i na grafitech jeho vývoj a změnu. Tento se mi obzvlášť líbí,“ oceňuje přínos graffiti také náměstek primátorky Michal Šebek.

 

Scroll to Top