Vrátí se hvězdný Francouz Ribéry do Bayernu? Dodělá trenérskou licenci a jde se na věc!

Vrátí se hvězdný Francouz Ribéry do Bayernu? Dodělá trenérskou licenci a jde se na věc!

Prestižní magazín Kicker potěšil fanoušky Bayernu Mnichov. Přišel totiž s informací, že o návratu do bavorského velkoklubu uvažuje legendární Francouz Franck Ribéry. Ten momentálně pracuje pro italskou Salernitanu a dodělává si trenérskou licenci. Nechal se ale slyšet, že by si dokázal představit angažmá u některého z mužstev Bayernu.

Francouz se po sezoně 2018/19 po dvanácti letech jako hráč rozloučil s Mnichovem. Poté našel nové působiště v Itálii, nejprve do roku 2021 hrál v Fiorentunu, další rok pak v US Salernitana, kde nakonec ukončil aktivní kariéru. V klubu ale zůstal a momentálně pomáhá v trenérském týmu. Působí tam i bývalý hráč Bayernu Jerome Boateng. Ribéry si zároveň dělá trenérskou licenci, která by mu dovolila naskočit k týmu v pozici hlavního kouče.

Podle informací magazínu Kicker si Francouz umí představit v blízké budoucnosti návrat do Bayernu. Čtyřicetiletý chlapík stále rád tráví čas v Mnichově a neskrývá, že by se mu mohla zamlouvat práce ve slavném klubu. Jeho syn Seif hraje za výběr U-13 Bayernu.

I přes působení v Itálii neztratila legenda Bayernu kontakt s klubem a jeho fanoušky. V barvách mnichovského celku získal devět mistrovských titulů, šestkrát slavi výhru v Německém poháru, jednou triumfoval i v Lize mistrů a na mistrovství světa klubů. Ribéry by nejprve rád dokončil studium licence a následně by se trenérské práci pro monentálně druhý tým nejvyšší německé soutěže nebránil.