Cyrano dnes jede na festival Divadelní svět Brno

Inscenace Cyrano z Bergeracu, kterou ve Slováckém divadle režíroval Dodo Gombár, se dočkala další pocty. Po nominaci na Cenu Thálie pro Jiřího Hejcmana za titulní roli dostal Cyrano z Bergeracu pozvánku na festival Divadelní svět Brno, který patří mezi tři největší a zároveň nejprestižnější festivaly v České republice.

Jiří Hejcman se za svůj výkon dočkal nominace na Thálii

Slovácké divadlo se tak dnes na festivalu opět ocitne ve společnosti nejlepších divadel Česka.

Ze Tří sester si Brno sedlo na zadek

Před dvěma lety nadchly Divadelní svět Brno Tři sestry v režii Michala Zetela. „Kdyby nám takové Tři sestry přivezli z Polska nebo z Německa, padneme na zadek. Tak já padám na zadek před kolegy z Uherského Hradiště!“ vysekl poklonu bezprostředně po představení celému inscenačnímu týmu ředitel Národního divadla Brno a ředitel festivalu Martin Glaser.

„Věříme, že stejně vřele letos přijmou na festivalu i Cyrana z Bergeracu,“ přeje si umělecký šéf hradišťského divadla Lukáš Kopecký. Inscenace je na programu už tuto středu 21. února v brněnském divadle Reduta. Na domácí scéně čeká Cyrana z Bergeracu už pouze jediné uvedení. Derniéra proběhne 16. dubna a vstupenky jsou k dispozici na webu nebo v pokladně divadla.