InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Chantal Poullain s Triem Štěpána Markoviče

    Úterý 7.5 19:30 - Městské divadlo Český Krumlov

  • MUDr. Jan Hnízdil-Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti - beseda

    Úterý 7.5 18:00 - Velký sál Univerzity Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Potřetí Hokejistou sezony v kraji. Martin Hanzal po roce v play off jen starší a v novém dresu

Martin Hanzal , Autor: Michael Kalinics

Martin Hanzal     Autor: Michael Kalinics

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Před rokem jako majitel, kapitán a nejproduktivnější hráč dovedl HC Samson až na vrchol. I v této sezoně je Martin Hanzal na krajském ledě dominantní, jen změnil dres. A jak připomíná, je o rok starší... Znovu ovládl kanadské bodování základní části (23+34) a ve čtvrtfinále play off výrazně pomohl Hluboké překonat loňskou metu: Rytíři vyřadili bojovníky z Vimperka, kteří proti favoritovi dokázali protáhnout sérii na pět zápasů.

 

Odpor houževnatého soupeře začal v Pouzar aréně pomalu uvadat až v posledním klání, ve kterém Martin Hanzal zvýšil ve vlastním oslabení na 2:0. Hlubočtí partu ze Šumavy nakonec přetlačili v rozhodujícím mači 4:0 a prosadili se mezi nejlepší čtyřku, kde je fanoušci čekali.

Rytíře v sérii hodně trápil brankář Marek Dvořák. „Chytal parádně. Všech pět zápasů," ocenil Martin Hanzal představení mladého gólmana, který chytá i univerzitní ligu. V šanci tváří v tvář nevymýšlel a vystřelil. Bez nápřahu, jak to umí. Tvrdě a přesně. „Kolikrát jsem na něj jel sám? Třikrát nebo čtyřikrát? Tentokrát to tam padlo, díkybohu."

Vimperská tvrz povolila v neděli pod palbou hlubockých dobyvatelů celkem čtyřikrát. Rytíři byli kolem soupeřovy brány jako vosy. Nepříjemní, dotěrní... „Museli jsme hrát malinko jinak, protože v těch zápasech, které jsme prohráli, jsme před něj (Dvořáka) moc nechodili. Dnes to bylo pade na pade a mně připadalo, že jsme měli víc sil. Od první třetiny jsme měli malinko navrch, měli jsme více šancí. Na první gól jsme se nadřeli, ale jak jsme přidali druhý, bylo rozhodnuto, že dotlačíme zápas k vítězství," povídal Martin Hanzal.

S Davidem Nedorostem a Kamilem Ťoupalem se nemuseli v budějovickém azylu rozkoukávat. Do loňské sezony měli v Pouzar aréně se Samsonem vlastní kabinu. „Nevím, jestli se dá mluvit o výhodě, ale tři roky jsme tu hráli, takže to tu známe," pousmál se hlubocký centr. „Tak nějak jsme věděli, když se blížilo play off, že se asi někam budeme muset přesunout. Teď to vypadá, že budeme hrát na Budvaru, takže si vždycky musíme rychle zvyknout," avizoval Hanzal, že Rytíři změní pro semifinále s Veselím adresu: Lokomotivu přivítají v pátek 1. března od 19 hodin. Vedle, na první ploše Budvar arény, se bude tou dobou dohrávat extraligový duel Motoru s Kladnem.

Hlubočtí „schovali" své posily do třetí lajny, přesto je nad slunce jasné, že v klíčových momentech dostává hvězda krajské ligy prostor ukázat, co v něm je. Tvrdá fyzická hra, střela zápěstím, přehled, práce kolem brankoviště... Martin Hanzal má v arzenálu pořád dost zbraní. Zajímá vás, jestli je pro něj letošní play off jiné? „Všichni stárneme. Je to hodně znát," odpověděl zvesela. „Jsem v jiném dresu, s Hlubokou hrajeme celý rok dobře a teď to musíme v play off potvrdit, dojít co nejdál," prohlásil muž, který potřetí za sebou vyhrál anketu Hokejista sezony, vyhlašované serverem Jihočeský hokej a krajským svazem, takže po sezoně opět převezme cenu. „To je spíš taková třešnička. Já jsem tady proto, abychom udělali nějaký úspěch s týmem, třeba aby se nám to povedlo do třetice vyhrát. Pro kluky z Hluboké, kteří makají celý rok, by bylo fajn, mít nějakou sladkou odměnu na konci," podotkla největší posila, jaká kdy pod zámek dorazila. Pouze legendární „Kuki" Miroslav Dvořák se na Hluboké mohl pochlubit podobnou kariérou.

Parťák Nedorost: Nádhera!

Hlubocký Tomáš Vochozka (v barvách Milevska 11+35) Hanzalovi v produktivitě sekundoval, třetí v pořadí skončil David Nedorost (15+25), který ze Samsonu zamířil na Hlubokou společně s parťákem. Na ledě ti dva mohou hrát poslepu. David Nedorost byl proti Vimperku vidět i slyšet, dával důležité góly, nahrával, létal po ledě. Ale taky se často rozčiloval, hádal s rozhodčími a chodil na trestnou lavici. Martin Hanzal kumpána uklidňoval. „U něj to už asi jiné nebude. Mně se to na jednu stranu líbí, protože je zapálený do hry; někdy tedy až moc, jak říká, a nechá se zbytečně vyloučit. Ale aspoň to má náboj. A podívejte se na něj: je mu přes čtyřicet let a on tam jezdí jako dvacetiletej kluk! To je prostě nádhera, koukat na něj!" složil Hanzal parťákovi poklonu. S malým dovětkem k vyloučením: „Měl by to trošku omezit, protože v play off budou síly ubývat všem a každé oslabení bude bolet."

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Hokej 

    Reagovat

     

    A příštím klubem bude HC Hůry a hlavně nedostávat bůry. Jestlipak Hluboká pokud vyhraje KL půjde do kvalifikace nebo tam je také nákaza ze Samsonu o vzdání se.

    Vloženo 2.3.2024 08:56:05

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace