Ino a Gara, dva kocourci z kauzy Chýnov, kteří stále hledají nové domovy

Publikováno: 29.2.2024
Autor: Pet Heroes Lanškroun
Foto: Archiv Pet Heroes

Desítky vyhublých koček týraných v rozpadlé maringotce a okolí, kde živořily a umíraly. To byla kauza Chýnov, ze které se v říjnu 2022 přesunulo 15 kočiček do útulku v Lanškrouně, který provozuje organizace Pet Heroes pomáhající psům a kočkám v nouzi. Jedna z kočiček byla bohužel v tak špatném stavu, že na veterině zemřela. Ostatní se léčily dlouhé měsíce, ale podařilo se je dát do pořádku – fyzicky i psychicky.

Milující chlupatá klubíčka tak začala hledat domovy a i když některým to trvalo o něco déle, zadařilo se – až na mourky Ina a Garu, kteří to štěstí zatím stále ještě neměli...

„Ino a Gara si prošli peklem, ale teď už je dobře. Jsou to vděční, zdraví, vymazlení kocourci, co milují lidi a další kočičky. Už několik měsíců jsou připraveni rozdávat lásku v nových domovech, ale bohužel na ně nikdo nevolá,“ popisuje Diana Vašková z Pet Heroes. „Spousta lidí se na začátku spojilo, aby kočičky pomohlo zachránit. Teď Ino s Garou čekají v dočasných péčích a doufají, že jim lidé pomůžou ještě s nalezením nových domovů, aby byl jejich šťastný konec úplný – třeba sdílením jejich příběhu,“ dodává.

Ino je hravý a miluje mazlení, s dalšími kočičkami je kamarád...

Ino je malý úžasňák s velikou slabostí hlavně pro ženy. Nejvíce ze všeho miluje láskyplné drbání na hlavě, na bříšku i na zádíčkách, to je potom celý rozjívený a ani neví, jak by se nakrucoval, aby se mu mazlení dostalo co nejvíce.

Hravý je Ino taky dost, když se na obzoru objeví nějaká zábavná hračka či svůdně šantou vonící plyšáček, z Ina je rázem zase malé nadšené kotě, které se s vervou pouští do srandovního lovu. K dalším kočkám je zcela nekonfliktní a nesmírně kamarádský, skvěle by se tak hodil do společnosti dalších kočičích kamarádů.

Ino má svou kartu i zde na PesWebu 

Gara je trochu nesmělejší a stydlín, kterému trvá trochu déle se s někým skamarádit, ale pak je taky mazel...

Gara je docela stydlín, nekamarádí se hned a s každým, když má ale dost času, lásky a porozumění a pozná vás trochu lépe, stane se z něj mazel. Nechá se pak klidně drbat a s hlasitým předením se pustí do tlapkání jako malé kotě.

Hlasité zvuky, prudké pohyby či jakékoliv větší změny Garu ale stále ještě děsí a tak bychom si moc přáli najít mu klidný a stabilní domov, ve kterém by mohl poprvé ve svém životě pocítit, že je opravdovým členem rodiny, že ho někdo miluje a je už navždy v bezpečí.

K pejskovi se Gara nehodí, na další kočičky je ale zvyklý a nedělá mu problém zapadnout do téměř jakékoliv kočičí smečky.

Gara má svou kartu i zde na PesWebu

Pokud vás některý z kocourků zaujal a rádi byste mu nabídli teplo svého domova, volejte na číslo 724 813 222 anebo pište e-mail na diana@petheroes.cz.
Kontakt: Diana Vašková, tel.: 724 813 222 e-mail: diana@petheroes.cz.
—————————————————————————————————————

O Pet Heroes: Nezisková organizace Pet Heroes již od roku 2013 pomáhá domácím zvířatům v nouzi. Soustředí se jak na šíření osvěty v oblastech péče o zvířata, kastrací a množíren, tak na pomoc ostatním organizacím, které se o zvířata přímo starají. Sami v rámci projektu Handipet Rescue poskytují pomoc nemocným, handicapovaným či týraným zvířatům v nouzi. Od roku 2022 provozují také útulek v Lanškrouně.

Kam dál: 

Jonáš je bígl jak se patří a poohlíží se po milující rodině, která pro něj bude vším!

Hledáte aktivní parťáky do nepohody? Bruno a Sam čekají možná právě na vás!

Malá Viky hledá milující rodinu s přátelským psím kamarádem.

Sára přišla o milující paničku, najde novou rodinu?

Probíhající sbírky

Všechny články z této rubriky...