Hlavní obsah
Cestování

Havaj, Itálie, Portugalsko. Krásné pláže jsou všude

Médium.cz je blogovací platforma, tedy veřejně dostupná služba, na které mohou naši uživatelé svobodně vyjadřovat a publikovat své názory. Nejedná se o názory či postoje Seznam.cz ani žádné z našich redakcí.

Foto: Canva

Jsou několik kilometrů dlouhé a sluncem políbené: Pláže. Tripadvisor vydal pro letošní rok nejkrásnější pláže na světě, a některé z top 5 nejsou ani tak daleko, jak bychom si mohli myslet.

Článek

Cestovatelská platforma a turistický web Tripadvisor vybral 25 nejkrásnějších pláží světa. Když se řekne „nejhezčí pláž“, určitě si mnoho z nás vybaví exotické destinace daleko od nás. Samozřejmě to je pravda, Brazílie, Mexiko či Thajsko se mohou chlubit krásnými plážemi, ale evropské pláže se nemají za co stydět – ba dokonce, 1. místo žebříčku získala pláž přímo u nás v Evropě. Tento článek vám nyní představí top 5 míst, které byly vybrány samotnými cestovateli a uživateli portálu.

5. místo: Grace Bay Beach, Turks a Caicos

„Naprostá idylka. Zlatý písek vedle křišťálově čisté vody s jemnými vlnami – obraz jako stvořený pro pohlednici,“ takto zní verdikt jednoho uživatele Tripadvisoru na Grace Bay.

Ostatní uživatelé si pochvalují klidnou lokalitu s pěknými hotely. Říká se, že pláž není přeplněná a není příliš zastavěná. Je také velmi vhodná pro rodiny a ideální pro relaxaci. Tato dlouhá pláž je na víc skvělým místem na procházky. Ostrovy Turks a Caicos se nachází v Karibiku.

4. místo: Ka’anapali Beach, Havaj

Havaj je celosvětově známá svými fantastickými plážemi a s Ka'anapali Beach se alespoň jedno z četných krásných míst dostalo do první desítky nejkrásnějších pláží světa. Pláž se nachází na ostrově Maui a je dlouhá 4,8 kilometru. Typicky havajsky na vás tam čeká klid, kokosové bary a jedinečné klima.

Pokud byste chtěli šnorchlovat v Tichém oceánu jen těžko najdete lepší místo než právě zde. Díky orientaci pláže na západ je především večerní atmosféra hodně speciální.

3. místo: Playa de la Concha, Španělsko

Playa de La Concha v San Sebastiánu se nachází na úplném severovýchodě Španělska a do tohoto žebříčku byla pláž zařazena již několikrát – letos dokonce obsadila třetí místo, tak vysoko se ještě nikdy nenacházela.

Obrovská pláž se rozprostírá v půlkruhu před baskickým městem a zabírá zhruba 54 000 metrů čtverečních, což by se dalo přirovnat k osmi fotbalovým hřištím. Zátoku rámují skalní masivy Monte Igueldo a Monte Urgull. San Sebastián je také považován za kulinářský centrum a může se pochlubit velkým počtem oceněných restaurací.

2. místo: Spiaggia dei conigli, Itálie

Spiaggia dei Conigli – neboli česky Králičí pláž – se nachází na italském ostrově Lampedusa. Odkud název pochází, není zcela jasné, ale existuje několik teorií. Přestože na ostrově skutečně žije kolonie králíků, původ jména zůstává tajemstvím. Poprvé se „králičí pláž“ objevila na mapě britského admirála Williama Smithe, který označil Lampedusu jako „Králičí ostrov“, což se časem mohlo přesunout výhradně na pláž, když byl ostrov přejmenován. Tato mapa pochází z roku 1824.

Cestovatelé na Tripadvisoru zmiňují křišťálově čistou, tyrkysovou vodu a snadný přístup autobusem. Spiaggia dei Conigli si již několikrát zajistila první místo v evropském žebříčku nejkrásnějších pláží, jenže letos ztratila prvenství.

1. místo: Falésia Beach, Portugalsko

Falésia beach neboli Praia da Falésia, která se loni umístila na šestém místě, k dnešnímu dni získala na portále neuvěřitelných 5900 recenzí, z toho 68 procent z nich má „pětihvězdičkové hodnocení“.

Pláž, která se nachází na portugalském pobřeží Algarve, je známá „pro své dramatické útesy s červeným pískem a je přístupná po krásném starobylém dřevěném schodišti,“ uvádí Tripadvisor. Recenzenti ji milují pro její měkký, prašný písek, ideální pro opalování a procházky. Jak tedy vidíte, ty tři nejkrásnější pláže nemusíte hledat příliš daleko, stačí zůstat v Evropě a užít si cenově příjemnou dovolenou u moře.

Zdroj: https://www.tripadvisor.ch/TravelersChoice-Beaches

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz