Kde žil Freddie Mercury, může nyní bydlet kdokoliv! Slavný dům je na prodej

Freddie Mercury během Live Aid 3

Autor: Pavel Krejčí

29. února 2024 16:07

Zásadní věc z pozůstalosti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho je k mání! Můžete za to někdejší přítelkyně frontmana Queen a láska jeho života Mary Austinová. Rozhodla se totiž prodat zpěvákův dům, ve kterém sama žila 30 let. 

Někdejší Mercuryho dům v britské metropoli Londýně je k mání za 30 milionů liber, což dělá v přepočtu něco málo přes miliardu korun. O chystaném prodeji informovala stanice Sky News.

Rezidence nazvaná Garden Lodge se nachází ve čtvrti Kensington na západě hlavního města Spojeného království. Zpěvák ji označoval za svůj venkovský dům uvnitř metropole. Budova byla postavena v roce 1907. V interiéru se nachází jídelna se zvýšeným stropem, šatna s množstvím zrcadel, bar, knihovna či zahrada v japonském stylu.

Čtěte také

Zpěvák fenomenální rockové kapely Queen koupil dům v roce 1980. Následně ho nechal zrekonstruovat, také jej doplnil o sbírku umění z celého světa. Užil si ho pouhých jedenáct let.

Mercury naposledy vydechl ve večerních hodinách 24. listopadu 1991. Bylo mu 45 let. U smrtelné postele byl přítomen jeho blízký přítel, hudebník Dave Clark. K médiím se informace dostala v brzkých ranních hodinách následujícího dne.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen Velká Británie