|

Je syrová potrava BARF vhodná pro kočku?

Healthy Pet Diet Quality Food Bowls Cat Dinner Time Beautiful Bengal Kitty 2

BARF stravování je v posledních letech mezi chovateli psů a koček stále populárnější, protože jim jejich majitelé chtějí dopřát to nejlepší. Také uvažujete o tom, že začnete své kočce podávat B.A.R.F. krmivo? Víte, v čem tato potrava spočívá, jaké přináší výhody nebo jak přejít na B.A.R.F.? V následujícím článku vám s tím nejdůležitějším poradíme.

Co je B.A.R.F. potrava

B.A.R.F. (Bones and Raw Food) potrava je dnes již zažité označení pro krmení syrovým krmivem, které se nejprve prosadilo u chovatelů psů, ale stále oblíbenější je i jako krmivo pro kočky. Kvalitní BARF potrava totiž obsahuje vše potřebné, co vaše kočka potřebuje.

Pokud hledáte cestu, se kterou vašim čtyřnohým přátelům dodáte optimální poměr makro i mikroživin, je BARF krmivo správnou cestou. Díky obsahu syrového masa, drcených kostí, zeleniny, vývaru či oleje, získá vaše kočka skutečně vše potřebné. Syrová potrava obsahuje vysoký poměr bílkovin, zdravých tuků a sacharidů, ale i potřebné minerály a vitamíny.

Výhody syrové potravy BARF pro kočky

Kočka je ve svém jádru dokonalý predátor, pro nějž je syrová potrava nejpřirozenějším zdrojem živin. Není tak divu, že BARF krmivo přináší řadu zajímavých benefitů, z nichž se nejčastěji hovoří o dosažení celkové pohody zvířete a správný vzhled srsti, a to včetně snížení pravděpodobnosti nadměrného línání. Zároveň BARF krmivo dodává kočkám potřebnou energii pro jejich dobrodružství. Díky tomu, že BARF strava omezuje tvorbu zubního kamene, prospívá i správnému stavu chrupu na dlouhá léta.

Ideální poměr živin v BARF potravě podle řady odborníků podporuje léčbu cukrovky a poruch močových cest. A opomenout bychom neměli ani skutečnost, že kvalitní syrová potrava posiluje imunitu kočky a pomáhá udržovat jejich ideální linii.

Yoggies a jejich přístup k BARF potravě

Předním výrobcem BARF potravy nejvyšší kvality v České republice je již několik let společnost Yoggies. Jejich přístup k BARF potravě se totiž zakládá především na tom, že kvalita je vždy na prvním místě spolu s faktem, že krmiva musí být pro naše čtyřnohé mazlíčky opravdu přirozená, a tak musí být bez jakékoliv chemie, konzervantů, dochucovadel a barviv.

Navíc společnost Yoggies přidává do svých krmiv probiotika pro posílení imunity i kloubní výživu. Díky tomu máte jistotu, že pro své čtyřnohé mazlíčky děláte to nejlepší a miska vždy zůstane prázdná. Jejich kompletní nabídku naleznete na e-shopu Yoggies a jistě vás mile překvapí.

Základem každého BARF krmiva od Yoggies jsou kvalitní suroviny, které společnost odebírá z vybraných farmových chovů v Itálii, Francii, Holandsku, Německu i ČR, kde je kvalita a čistota chovu na prvním místě.

Srovnání BARF potravy s jiným krmivem

BARF potrava má nejen řadu podporovatelů, ale i odpůrců, protože BARF krmivo bylo v minulosti o něco náročnější nejen po stránce finanční, ale i časové. Yoggies ale zjednodušuje a vylepšuje způsob přípravy BARF krmiva. O jasných výhodách BARF-ování mluví především výživové údaje jednotlivých složek potravy.

Pokud si porovnáte třeba běžnou konzervu s BARF stravou, zjistíte, že kvalitní konzerva s kuřecím masem obsahuje asi 11 % bílkovin, 6 % tuku a jen stopové množství vlákniny. V případě BARF potravy však můžete tyto poměry ve stravě výrazně změnit nebo se spolehnout na již hotové BARF směsi, kde je nejen vyšší poměr bílkovin, ale i zdravých tuků.

Jak přejít na BARF

Pokud chcete přejít na BARF potravu kočičky počítejte s tím, že kočky jsou poměrně vybíravé a pokud byly doposud zvyklé na uměle dochucovaná krmiva, může být přechod složitější.

Jestliže jste doposud krmili kočku granulemi, měli byste jí je odebrat již den předem a začít jí podávat směs BARF krmiva, která je lehce stravitelná. 

První dny můžete kočičce denní krmnou dávku dělit na půl a podávat jí krmivo dvakrát denně, aby si novému krmivu přivykla a minimalizovala se i pravděpodobnost krátkodobých zažívacích potíží.

V případě, že byla kočička krmena konzervami a kapsičkami, můžete v potravě buďto postupně zvyšovat poměr syrového masa nebo syrovou potravu prvních pár dní zalévat malým množstvím horké vody, aby se uvolnilo aroma.

5/5 - (1 vote)

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *