Survivor 2023 vyhrál jeden z favoritů soutěže Tomáš Weimann. Ten postupně z ostrova dostal všechny silné hráče. V samotném finále se potkal s nepopulárním Martinem.

Změna k nepoznání

O jedno z největších překvapení se postaral fotbalista Petr Švancara a modelka Andrea Bezděková. Brněnský sportovec na ostrově za 37 dnů zhubl neuvěřitelných 18 kilogramů. O něco déle a to konkrétně 54 dnů vydržela v soutěži modelka Andrea Bezděková.

Modelce při společné večeři všech účastníků navážil moderátor Ondřej Novotný neuvěřitelných 47 kilogramů. Sympatické Miss byly v posledních dnech vidět snad všechny kosti.

Slzy štěstí a smutku

Nejvíce emotivních okamžiků si na ostrově zažil Muž roku 2016 Pepa Kůrka. Ten se na ostrově dozvěděl o pohlaví miminka, které nosila v té době pod srdcem jeho přítelkyně. Dojemný okamžik prožíval s Pepou celý kmen. Slzy tekly proudem každému z účastníků.

Kůrka se v Survivoru dozvěděl i další emotivní zprávu. Ta už ovšem veselá nebyla. Během jeho pobytu na ostrově mu zemřel milovaný dědeček. „Pepo, děda už není. Neměl ses ptát... Je mu líp, neřeš to, ty se hlavně drž, vzkázala mu babička, během telefonického hovoru.

Nejdrsnější hádka

O největší drama se postarala hráčka pokeru Bára Mlejnková a herečka Karolína Krézlová. Osudnou přestřelkou si Bára proti sobě poštvala hned několik spoluhráčů. "Ulhaná seš, levá seš, kradeš. Máš šátek, navíc deku. Třikrát řekneš, že chceš odejít, a pak tady chceš zůstat, tak se podle toho chovej," spustila Bára na Karolínu, která v soutěži nakonec zůstala až do samotného konce.

"Já si neumím představit svoje rodiče, že někde sedí v dálce a dívají se na to, jak si úplně cizí člověk na mě vylévá svoje komplexy a dělá to od začátku. Stupňuje se to a já nevím, kam dál je schopná zajít," oponovala tehdy Krézlová nepříjemné Barboře.

Podvod s jídlem

Krézlová byla trnem v oku nejen Mlejnkové, ale i dalším soutěžícím. Po konci soutěže se ozvalo hned několik soutěžící s tvrzením, že Krézlová měla na ostrově jídlo. „Byly nějaké domněnky v produkci, že někam chodí a něco si bere. Bylo podezření v produkci, že nehubne tak jako my ostatní. V lese se pak nacházely krabičky od jídla. Bylo tam nějaké podezření, ale nebylo potvrzené,“ prozradil Cris pro Extra.

Podezření na Karolínu padlo hlavně díky tomu, že nehubla tolik, jako ostatní soutěžící. „Určitě jsem podezření měl a myslím si, že se to dělo. Ale je třeba říct i to bé. Celý Survivor je souboj mezi produkcí a soutěžícími. Všichni ti, kdo to říkají, tak by si měli zamést před vlastním prahem, jestli oni byli vždy stoprocentní. Dal bych ruku do ohně za to, že tam stoprocentní není nikdo,“ řekl k celé kauze moderátor Ondřej Novotný.

Nenaplněná láska

V Survivoru 2023 se spekulovalo i o možné lásce mezi soutěžícími. Do oka měl padnout vizážistce Žanetě pohledný Tomáš. Sympatická blondýnka ovšem po návratu z ostrova tyto domněnky diváků popřela.

„S Tomášem jsme kamarádi a parťáci, stejně jako na ostrově. Když jsem se vrátila a viděla, jak je to sestříhané, tak jsem si řekla, co vy dva, ale vím jak to je a jsme opravdu jen přátelé,“ prozradila pro TV Nova. O něco konkrétnější byl vítěz loňské řady Tomáš. Ten na adresu Žanety řekl slova, která by nepotěšila žádnou ženu. „Žaneta je skvělá kamarádka. Beru ji jako kámoše. Je skvělá. Nemám tam ale to fyzické,“ přiznal bez obalu pro Extra.

Nečekaný odchod

Vůbec poprvé opustil jeden ze soutěžících reality show dobrovolně. Realitní makléř Jiří Hanousek byl v kmeni Rebelů považován za jednoho z nejsilnějších hráčů. O to více byl šokující jeho odchod. Svůj verdikt oznámil těsně před hlasováním kmene na jedné z kmenových rad. Vše završila ostrá hádka mezi ním a Ondřejem Novotným.

Související články