Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klimaticka konference

Aktualizováno 6.3.2024: „Osud se odvážných bojí, drtí zbabělce.“ Seneca - „Vzdělání je sociální prosperita národa.“ Továrník Johann Schicht - „Clověk nebojuje, aby vyhrál, ale aby se nedal!“ Jan Werich

***

„Pokud chceš od lidí víc, musíš jim dávat mnohem víc.“ - „Neexistuje lepší způsob inspirace než osobní příklad.“ - „Práce přesčas je špatně naplánovaný den.“ - „Žije se každý den.“ - Nikdy se nevzdat. Zvítězí, kdo si vypracoval takovou povahu, že dovede vydržet, umí nejen vynalézat dobré myšlenky, ale také je uskutečnit.“

***

Jeho postoje, které uznává jsou vhodné zhruba pro 30% lidí. Těch 30% jsou lidé, kteří chtějí sami na sobě pracovat a sami růst - Na vedoucí pozice u Baťů se nikdy nedostal člověk, který tomu charakterově neodpovídal - Jediné co Baťovci ostatním záviděli bylo mládí - aby si to mohli ještě jednou zopakovat - Baťovská filosofie byla v prvé řadě především o budování sebe sama - O odpovědnosti sám vůči sobě - Velké věci lidé nevymyslejí když musí, ale když chtějí! - Firma Baťa to ve svých zaměstnancích probouzela, aby nemuseli, ale chtěli - Baťoviny jsou velmi osvobozující - Tomáš Baťa měl jen obrovský dar – přistupovat k věcem se selským rozumem - Baťa není vůbec o botách, je o budování sebe sama - Firma Baťa byla velmi vztahová a tento vztah utvářela se svými spolpracovníky - Mimochodem zlínský Zámeček věnoval Baťa městu za korunu!

***

***

Příběh firmy Baťa stále překvapuje a inspiruje. Seznamte se s ním v Orlice Parku

***

Zeme lecebnaJaká síla príští z projevů Tomáše Bati a Jana Antonína Bati - a jaké nic z projevů českých politiků! Čechy jsou bludy opět zmámené - princip Baťa se opět nevyhnutelně hlásí o slovo! Ekonom Lukáš Kovanda popisuje na ČRoPlus (30.1.2024 13:04 hod.) problémy firem, které u firmy Baťa neexistovaly – špatné vztahy mezi zaměstnacem a majitelem, lepší výkony versus zakrnění. Škoda, že nemluvil více pozitivně a neuvedl princip Baťa jako řešící příklad?!

Spoléhejme na sebe, své schopnosti, ne na formální paragrafy, které za nás nic neudělají, prosperitu a osobní iniciativitu jen brzdí, resp. ničí! Prosperitu jednotlivce a země budují jen schopní, ne mocí a penězi zkorumpovaní politici. Každá země má mít takovou životní úroveň, kterou si vytvoří poctivou prací, svými schopnostmi - ne dotacemi z práce druhých, které popírají zdravý rozum a podporují nepřirozenost se zákonitými následky! JŠ

***

1930: Dopis Tomáše Bati premiéru Fialovi a nejen jemu !

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #1 Jan Šinagl 2024-03-01 15:44
Co jsou tedy ty důvody?

Mám nějaké vlastní životní plány, je mi 58 let a chci svůj čas využít ještě nějak jinak. Ale také opakovaně říkám, že jsem frustrovaný z toho, jak stát funguje, jak je všechno zbyrokratizovan é a a že se s některými věcmi nedá hnout.

seznamzpravy.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)