Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šachový festival s krásnými sestrami Botezovými: Dorazil i Vystrčil nebo Janeček

    Alexandra Botez, Andrea Botez | foto: Instagram

    Fanoušci šachů mají žně, tento i příští týden probíhá v pražském hotelu Don Giovanni ze sítě Czech Inn Hotels mezinárodní šachový festival. Mezi VIP hosty se zařadila třeba indická legenda Ánand, ale také kanadské sestry Alexandra (28) a Andrea (21) Botez, které patří mezi nejlepší ženské šachistky světa. Událost si nenechal ujít třeba ani šéf Senátu Miloš Vystrčil.

    Ségry Alexandra a Andrea byly pro šachové nadšence velkým lákadlem. Známé jsou po celém světě, na sociálních sítích často baví třeba videi, jak si spolu dávají partičku v sexy kostýmech.

    Obě dvě se také živí jako influencerky, mladší Andrea se navíc objevila dokonce i boxerském zápase. Sem tam si také zahrají poker.

    Andrea Botez

    V luxusním hotelu Don Giovanni obě zaujaly místo u stolů, možnost zahrát si s nimi dostali i nejmenší šachisté.

    „Poprvé jsem byla v Praze krátce v listopadu a město se mi moc líbilo. Říkala jsem si, že se musím určitě vrátit a vzít s sebou i sestru. Úžasná je architektura, mosty, kultura, přátelští lidé a skvělá cenová dostupnost. Hotelu se šachová událost moc povedla,“ řekla Expresu starší Alexandra.

    „V centru města jsem byla při jedné z předchozích cest. Tentokrát jsme zatím neměly čas, protože se musíme soustředit na šachy, ale určitě se tam ještě podíváme. Byla jsem v tradiční české restauraci, ale v žádném baru, protože vůbec nepiju,“ dodala.

    Alexandra Botez

    Botezovy ale nebyly jediným lákadlem festivalu. Ještě větší zvuk má mezi milovníky šachů indický mág Višvanáthan Ánand, který také napsal několik knih, zaměřujících se třeba na šachovou psychologii.

    Miloš Vystrčil si dal partičku s indickým velmistrem.

    Podíval se přišel i šéf Senátu Miloš Vystrčil.

    Právě na něj se stála největší fronta. Společnou fotku s ním ulovil třeba i šéf Senátu Miloš Vystrčil. Ba co víc, střihl si dokonce s někdejším mistrem světa jednu hru.

    Podívat se přišel také podnikatel a vizionář Karel Janeček, který je pravidelným návštěvníkem festivalu a také ho podporuje.

    Karel Janeček

    Fotogalerie