Ve 43 letech náhle zemřel trenér české reprezentace. Za jeho úspěchy si zaslouží majestátní pohřeb

Fotografie: Michal Louč / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Dlouholetý hráč baseballu, trenér a manažer mládežnických reprezentací náhle zemřel ve věku 43 let. Pomohl vychovat několik generací talentovaných baseballistů.

Smutná zpráva zasáhla všechny hráče a fanoušky baseballu. Velmi brzy nás opustil reprezentační trenér David Winkler. O jeho náhlém úmrtí informoval web Baseball. Přátelé a fanoušci vyjadřují upřímnou soustrast na sociálních sítích. Český baseball přišel o muže, který dokázal tento sport pozvednout mezi světovou elitu.

Nechyběl na prestižním turnaji v Tokiu

Jak uvedla CNNPrimaNews, David Winkler náhle zemřel během uplynulého víkendu. Baseballu zasvětil svůj život. Ještě jako hráč za brněnské Draky získal celkem 7 titulů. Další 4 přidal jako trenér. Deset let trénoval juniory a působil také jako trenér reprezentačních výběrů. Rovněž založil brněnskou baseballovou akademii.

Velmi se zasloužil o postup českých baseballistů na prestižní turnaj World Baseball Classic, který se konal loni v Tokiu. Byl i u pátého místa, jež čeští baseballisté vybojovali na mistrovství Evropy, které se na podzim konalo v České republice. Lásku k tomuto sportu předal i synovi Jakubovi, nadějnému hráči brněnských Draků.

Takový pohřeb Česko a Slovensko nezažilo. Milovaný herec se na smrt připravil ve velkém stylu

Vychoval několik generací baseballistů

„Reprezentační trenér David Winkler náhle zemřel. Svým celoživotním úsilím vychoval několik generací talentovaných hráčů baseballu a pomohl rozvoji pálkařských sportů v České republice. Přejeme jeho rodině a blízkým odvahu v těžkých chvílích. Děkujeme, že respektujete jejich soukromí. Davide, nikdy nebudeš zapomenut,“ stojí ve smutečním oznámení na sociálních sítích.

Náhlý skon Davida Winklera všechny zaskočil a zanechal ve smutku. „Před dvaceti lety jsme spolu trénovali, hodně jsme si rozuměli. Vydal se pak na dráhu hlavního trenéra juniorů, držel jsem mu palce a podporoval ho. Jak skončil, požádal jsem ho, zda bychom spolu zkusili vést muže. Bál jsem se, že řekne ne, ale odpověděl mi, že není moc lidí, se kterými by do toho šel. Kývl a já byl rád,“ řekl Pavel Chadim, hlavní kouč české reprezentace, pro Deník.

Český baseball tak přišel o nadaného a obětavého trenéra, který obzvlášť vynikal v práci s mládeží. Upřímnou soustrast rodině a blízkým již vyjádřily tisíce lidí na sociálních sítích. David Winkler zemřel v neděli večer, ve věku 43 let. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o náhlém úmrtí mladé nadějné tenistky. Zemřela po tréninku v pouhých 17 letech.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*