Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Chcete bydlet ve vile legendárního zpěváka? Londýnská rezidence Freddieho Mercuryho je na prodej

    Freddie Mercury během legendárního koncertu ve Wembley v roce 1986 | foto: Queenie

    Luxusní rezidence zesnulého legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho (†45), je na prodej. Rezidenci prodává jeho bývalá přítelkyně Mary Austinová (72), které Freddie odkázal většinu svého majetku. Zmiňované sídlo se nachází v západním Londýně, v části Kensington. Pořídit si ho můžete za 30 milionů liber (900 000 000 korun).

    Sídlo Garden Lodge, které se nachází v londýnském Kensingtonu, bylo mnoho let domovem frontmana skupiny Queen. Freddie Mercury nemovitost koupil v roce 1980. Už na samotné prohlídce se do ní zamiloval.

    Dokonce ji začal nazývat „můj venkovský domov v centru Londýna“. Budova byla postavena v roce 1907, v interiéru se nachází jídelna se zvýšeným stropem, nahrávací studio, šatna s množstvím zrcadel, bar, knihovna či zahrada v japonském stylu.

    Rezidence Freddieho Mercuryho

    Mercury ve spolupráci se specializovaným interiérovým architektem a designérem Robinem Moore Ede následně sídlo rekonstruoval. Použili k tomu nejlepší materiály a osobní vkus. Zpěvák navrhl svůj domov tak, aby byl příjemným místem, které odráželo jeho živou osobnost a vizi, doplnil ho i o sbírku umění z celého světa.

    V tomto duchu byla jídelna vymalována citrusově žlutou, údajně Mercuryho oblíbenou barvou, s doplňkovými tóny. Sídlo bylo kdysi také domovem klavíru, který Mercury použil ke skládání „Bohemian Rhapsody“.

    Rezidence Freddieho Mercuryho

    Do hlavního apartmá nemovitosti se vstupuje přes Mercuryho bývalou šatnu, kde ukládal své oblečení a jevištní kostýmy. Místnost je zrcadlová od podlahy ke stropu s několika skříňovými dveřmi.

    O nemovitost se po Mercuryho smrti začala starat jeho blízká přítelkyně a důvěrnice Mary Austinová, které zpěvák odkázal veškerý jeho majetek. Mary se o Garden Lodge starala více než 30 let.

    Mary Austinová a Freddie Mercury

    Nyní se ji však rozhodla prodat za více než 30 milionů liber, tudíž necelou jednu miliardu korun. „Tento dům byl nejskvělejší vzpomínkovou schránkou, protože v každé místnosti je taková láska a teplo,“ řekla Austinová v tiskové zprávě.

    „Byla radost tu bydlet a mám odtud mnoho krásných vzpomínek. Teď, když je prázdný, jsem přenesená zpět do doby, kdy jsem ho poprvé viděla. Od té doby, co jsme s Freddiem poprvé vstoupili do těchto legendárních zelených dveří, je to místo míru a dům skutečného umělce. Nyní je čas svěřit tento pocit míru dalšímu člověku,“ dodala.

    Fotogalerie