Informace z města

Zveřejněno 13. 11. 2023

Obhajoby auditů udržitelného rozvoje

Chceme město Týnec nad Sázavou nejenom ZDRAVÉ, ale i UDRŽITELNÉ!

Ve čtvrtek 9. 11. 2023 zástupci města obhajovali 11 auditů z oblasti udržitelného rozvoje. Členům Pracovní skupiny Místní agendy 21, expertnímu týmu ale i veřejnosti prezentovali jednotlivé oblasti starosta Martin Kadrnožka, vedoucí projektového řízení Věra Velková a koordinátorka Zdravého města a Místní agendy 21 Alena Pivoňková.

Město Týnec nad Sázavou usilovalo o druhou nejvyšší kategorii hodnocení v rámci Místní agendy 21. Místní agenda 21 představuje nástroj pro zavádění udržitelného rozvoje na místní a regionální úrovni. Jedná se o proces, který prostřednictvím zkvalitňování správy věcí veřejných, strategického plánování a řízení a zapojování veřejnosti zvyšuje kvalitu života ve všech jeho aspektech.

Obhajoby se týkaly oblastí: správy věcí veřejných, územního rozvoje, životního prostředí, udržitelné spotřeby, dopravy, zdraví, místní ekonomiky a podnikání, vzdělávání a výchovy, kultury a volného času, sociálního prostředí a globální odpovědnosti. Město obhájilo všech 11 auditů. Získalo tak prestižní - druhou kategorii Místní Agendy 21 (kategorie B).

Zpět na seznam aktualit