R+T byl tentokrát zaměřený na udržitelnost a energetickou účinnost. Další ročník se bude konat za 3 roky, a to opět na výstavišti Messe Stuttgart.

Veletrh R+T 2024: pohled do českých stánků

Pojďte se společně s námi ohlédnout za veletrhem R+T, který se letos konal jako tradičně ve Stuttgartu, a to ve dnech 19. 2. až 23. 2. Jaké české firmy se na něm prezentovaly a jaké novinky představily společnosti SUYS, BEMATECH, ISOTRA a NEVA?

Na světovém veletrhu rolet, bran a stínící techniky se v roce 2024 prezentovalo více než 1 000 vystavujících firem, z čehož bylo 20 tuzemských: ALUTECH Systems s.r.o. BEMATECH s.r.o., FMK motorized s.r.o., ISOparts s.r.o., ISOTRA a.s., LG Electric s.r.o. Lomax & Co. s.r.o., METAL TRADE COMAX, a.s., SERVIS CLIMAX, a.s., Servis záložních zdrojů s.r.o., STÍN KOVO, s.r.o., STOTTAN s.r.o., STYLCON, s.r.o., SUYS Czechia s.r.o., TOORS CZ s.r.o., TRIDO, s.r.o., UMBRATEC s.r.o., VAPRO SYSTEM s.r.o., ŽALUZIE NEVA s.r.o., ZEBR s.r.o.

Časopis INTRO vyzpovídal zástupce hned čtyř českých firem, které se veletrhu zúčastnily. Co o svých produktech společnosti SUYS, BEMATECH, ISOTRA a NEVA prozradily?

Na veletrhu R+T se v roce 2024 představilo i 20 tuzemských firem. Výstavní plocha byla tento rok zcela vyprodaná.

SUYS: jejich clonu chtějí designéři i architekti

„Pobyt venku na čerstvém vzduchu je nedocenitelný, proto jsme vedle klasického provedení screenové clony začali nabízet i střešní, horizontální zakrytí. Vedle tohoto produktu rozšiřujeme i své portfolio screenových clon také o provedení s lankem, které je zajímavé především pro větší plochy s bezrámovým provedením skel. Tato věc je u designérů a projektantů poměrně žádaná, proto jsme se na ni při vývoji zaměřili,“ řekl v rozhovoru pro časopis INTRO pan Radek Havelka, obchodní ředitel firmy SUYS Czechia s.r.o., která na tuzemském trhu působí již více než 20 let, na světovém potom přes 50 let.

SUYS Czechia s.r.o. se jako jediná společnost na českém trhu úzce specializuje na rolovací systémy. Na horní fotografii vpravo je pan Radek Havelka (vlevo), obchodní ředitel firmy, a Jan Hejhálek (vpravo), šéfredaktor časopisu Intro.

BEMATECH: získala zlato za inovativní technologii

V našem seznamu nemůže chybět ani společnost BEMATECH, spol. s.r.o., která si z letošního veletrhu odvezla zlato za inovativní technologii ZOOMTECH ® ! „Na R+T 2024 jsme letos představovali technologii ZOOMTECH®, která je patentovaná po celém světě a se kterou jsme zvítězili v soutěži Innovation Award 2024. Tato technologie je uzpůsobena k tomu, abychom byli schopni vyrobit velice širokou roletu na velmi minimalizované trubce. To znamená, že naše rolety s touto technologií nemají žádný průhyb, díky čemuž nedochází k tzv. V –efektu, ani deformaci látky. Roleta zůstává hezky rovná,“ vysvětlil pan Petr Kříž, obchodní ředitel společnosti BEMATECH, spol. s.r.o., která se specializuje na výrobu látkových rolet, dřevěných žaluzií, závěsů, římských rolet, panelových stěn a speciálních stínicích systémů již 28 let.

Patentovaná technologie ZOOMTECH® od společnosti BEMATECH, spol. s.r.o., obdržela zlatou medaili v kategorii Interior sun shading systems. Na fotografii jsou zástupci firem BEMATECH, spol. s.r.o. (Petr Kříž - vlevo) a VEGA spol. s r.o. (Jiří Hejhálek - vpravo).

ISOTRA: představila hned 3 revoluční produkty

Na veletrhu stínění nemohla chybět ani ISOTRA, která letos představila hned tři zajímavé produkty. „Nejprve bych rád zmínil pergolu ARTOSI, jejíž boční zástěny nabízíme v trojím provedení – screenové variantě, lamelovém systému (též vyráběný v dekoru dřeva) a v plném hliníkovém profilu. Druhou nejdůležitější věcí, kterou tady představujeme, je rohová žaluzie CORNER. Vhodná je pro dnešní moderní objekty, které nemají vyzděný roh. S touto žaluzií lze tento rohový skleněný spoj zastínit. Třetí nejdůležitější věcí je garážové stání Carport. Vyrábí se ve dvojím provedení střechy – polykarbonát nebo trapézový plech, který nepotřebuje žádné další profily, ani krovy,“ řekl pro INTRO pan David Fichna, specialista vize pergol ze společnosti ISOTRA a.s.

Na veletrhu vystavovala i společnost ISOTRA a.s., která se stínicí technikou zaobírá již od roku 1992.

NEVA: jejich stánek patřil k těm nejhezčím

A s čím se letos ve Stuttgartu představila česká společnost NEVA? „Letošní vystavování na veletrhu R+T pro nás skýtá řadu poprvé. Poprvé jsme v hale 7, poprvé máme stánek, který je větší než 150 metrů čtverečních, poprvé jsme na něm spolupracovali s architektem Romanem Vrtiškou, který vytvořil nádhernou kulisu k tomu, co se tady snažíme ukázat. Poprvé tu ukazujeme nový produkt … podomítkový screen – kolem kterého byla vystavěná celá dramaturgie – od moderních technologií, přes VR brýle, po reprezentační video za barem, kde čepujeme českou Plzeň. Pro veletrh jsme také vyráběli novou tiskovou řadu marketingových materiálů,“ řekl pro časopis INTRO pan Miloslav Matoušek, CMO společnosti ŽALUZIE NEVA s.r.o., jež začala vyrábět své první venkovní žaluzie již v roce 1999.

Stánek společnosti NEVA navrhlo renomované studio VRTIŠKA & ŽÁK. Firma zde představila i novinku – podomítkovou screenovou roletu. Zdroj: NEVA
Veletrh R+T 2024 byl nadmíru vydařený. Už nyní se těšíme na další ročník, který se má konat v roce 2027. Na viděnou za 3 roky ve Stuttgartu!

Zdroje:

[1] Rozhovory časopisu INTRO se zástupci firem
[2] Oficiální webové stránky společností SUYS Czechia s.r.o., ISOTRA a.s., BEMATECH, spol. s.r.o., ŽALUZIE NEVA s.r.o..

Autor: Mgr. Kateřina Saidl
Foto: Mgr. Helena Hejhálková, NEVA, koláže: Mgr. Kateřina Saidl