Preview: Burnley - Bournemouth. Který z týmů ze druhé poloviny tabulky prolomí šňůru bez vítězství?

Uprostřed sílících výzev, aby manažer Vincent Kompany skončil, představenstvo Burnley vyslovilo svému kouči obávanou důvěru. Do kola domácí vstupují s obrovskou ztrátou 11 bodů na záchranu a překlenutí tohoto manka se zdá být pro tým, který za celou sezonu získal pouze 13 bodů (3-4-19), velmi nepravděpodobné a návrat na Turf Moor rozhodně nezvýší očekávání, že by mohl navázat na šestý nejhorší výsledek Premier League po 26 kolech v historii.

Preview: Burnley - Bournemouth. Který z týmů ze druhé poloviny tabulky prolomí šňůru bez vítězství?

Clarets totiž v tomto ročníku vyhráli pouze jeden ze svých 13 domácích ligových duelů (1-2-10) a zůstává jim tak potupná pozice jediného týmu v TOP 5 evropských ligách, který v této sezoně prohrál deset a více domácích ligových střetů. Cesta k nápravě by však mohla začít návštěvou Bournemouthu, s nímž padli jen jedno z předešlých 14 domácích ligových vystoupení (7-6-1).

Cherries mají o něco větší motivaci tuto sérii vylepšit, protože usilují o historicky první ligový double nad Burnley. Na dlouhou cestu na sever se však vydávají v trochu horším rozpoložení poté, co je uprostřed týdne v prodloužení vyřadil z FA Cupu tým z Championship Leicester, a jejich ligová forma není o moc lepší, protože v nejvyšší soutěži už sedm zápasů neuspěli (0-3-4).

Je to vlastně nejdelší čekání na ligové vítězství hostů v této sezoně od doby, kdy zahájili ročník devíti zápasy bez výhry, ačkoli tato série skončila v předešlém vzájemném utkání, které Bournemouth ovládl 2:1. Nyní bude doufat v podobný výsledek, aby se vyhnul boji o záchranu, ale ať už bude rezultát jakýkoli, očekávejte, že se Bournemouth prosadí poté, co v tomto ročníku nedokázal vstřelit branku pouze v jednom ze svých 13 venkovních ligových střetů.

Koho sledovat: Jen proti dvěma klubům vstřelil Jay Rodriguez v kariéře více gólů než proti Bournemouthu, včetně jednoho při poslední domácí výhře Burnley v únoru 2020. Philip Billing se trefil v podzimním vzájemném klání, kdy byl jeho lob ze 40 metrů vítězným gólem.

Zajímavost: Burnley vyhrálo pouze jednu z předcházejících deseti domácích bitev Premier League hraných v neděli (1-4-5).