Sleduj nás

Pokud máte rozum, přestanete fackovanou hned sledovat, nabádá lidi známý novinář

Pokud máte rozum, přestanete fackovanou hned sledovat, nabádá lidi známý novinářFoto: Power Slap

Dana White si nestačí mnout ruce, když vidí, jak velký zájem budí jeho soutěž ve fackování. Zejména proto, že všem účastníkům platí hodně malé peníze za prakticky jisté KO.

Pravidla Power Slap Championship jsou poměrně jasná. Hod mincí určí, kdo bude začínat, a ten dotyčný následně musí úderem otevřené dlaně vypnout svého oponenta. Pokud se mu to nepodaří, úder vyšle jeho soupeř.

Pokud svojí ranou vypnete soupeře, spustí se časomíra. Váš protivník má třicet vteřin na to, aby se probral a dokázal, že je schopný pokračovat. Pokud není, zápas je ukončen. Pokud je, může zkusit štěstí do další facky.


Souboje, které neskončí knokautem jednoho nebo druhého účastníka, rozseknou bodoví rozhodčí. Vítězem se stává ten, kdo ze tří pokusů vyšle silnější a efektivnější údery, více omámí soupeře nebo mu zkrátka nějak více ublíží. 

Jak sami vidíte, tato pravidla jsou vskutku bizarní a drsná a neexistuje nic, jak byste se proti facce mohli bránit. Leda tím, že se do žádné takové soutěže vůbec nepřihlásíte. Větší problém nicméně je, že to budí tak velký zájem, že si Dana White vyloženě chrochtá a určitá skupina lidí přitom zdravotně trpí. A to je špatně.


„Prosím, zastavte to šílenství!“ žádal známý MMA novinář Ariel Helwani ve svém podcastu The MMA Hour. „Větší hloupost bojové sporty ani potkat nemohla. Cožpak nevidíte, kolik lidí tam pravidelně přichází k úrazu? A tohle vy podporujete?“ dotazoval se.

„Jen vy máte možnost to zastavit. Lidi, pokud máte rozum a záleží vám na ostatních, tak tuhle blbost přestanete sledovat a přestanete ji podporovat. Jakmile se sníží zájem, tak ty zápasy nikdo pořádat nebude. Neříkám, kdyby se v tom ti soutěžící mohli aspoň bránit, ale tohle je cílené poškozování mozků, o nic jiného tam nejde,“ dodával Helwani.​

Bohužel. I s přibývající kritikou se nic nemění. Facky jsou minimálně v USA nyní sportem číslo jedna a jejich zakladatel usiluje o to, aby dostal povolení přesunout se i za hranice Nevady. 



Další články