Milovaná herečka z kultovních snímků zemřela ve věku 80 let

Fotografie: Honza Groh (Jagro) / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Britská herečka, která se proslavila rolí slečny Moneypenny v Jamesi Bondovi, zemřela ve věku 80 let. O jejím úmrtí informovala agentura Big Finish Productions.

Pamelu Salemovou si jistě budou diváci pamatovat z bondovky Nikdy neříkej nikdy, kde si zahrála po boku Seana Conneryho. Objevila se však také v řadě dalších rolích, mimo jiné v nejdelším sci-fi seriálu všech dob Doctor Who. O úmrtí britské herečky psal také deník TheGuardian. Pamela Salemová zemřela 21. února ve věku 80 let.

Zahrála si v nejdelším sci-fi seriálu

Pamela Salemová se narodila v Bombaji v Indii. Po otci měla britské kořeny a studovala na Heidelbergské univerzitě v Německu. Poté vystudovala Central School of Speech and Drama v Londýně. Ve filmu se poprvé objevila v roce 1978, kdy si po boku Seana Conneryho zahrála v dobrodružném krimi První velká vlaková loupež. Společně se na plátně sešli znovu v roce 1983 v bondovce Nikdy neříkej nikdy, kde ztvárnila roli slečny Moneypenny.

Objevila se také ve dvou dobrodružstvích Doctora Who. V roce 1977 jako Toos v The Robots of Death a v roce 1988 jako profesorka Rachel Jensen v Remembrance of the Daleks. Jak uvádí Wikipedie, seriál byl uveden v Guinessově knize rekordů jako nejdéle vysílaný vědecko-fantastický televizní seriál na světě a také jako „nejúspěšnější“ vědecko-fantastický seriál všech dob, na základě celkového hodnocení vysílání, prodeje DVD a prodeje knih.

zácharnář

Znenadání zemřela milovaná postava nejoblíbenějšího seriálu. Toto vyjádření vrhá na situaci nové světlo

V 90. letech se přestěhovala do USA

V roce 2014 také hrála v televizním filmu Doctor Who: The Ultimate Companion. Objevila se dále v celé řadě dalších seriálů, například Správná pětka, Západní křídlo, Velká láska nebo Pohotovost. Ve filmu se pak objevila mimo jiné v titulech Třináct u stolu, Bohové a monstra nebo Neopouštěj mě. V 90. letech se přestěhovala na americkou Floridu.

Tady žila se svým manželem Michaelem O’Haganem až do jeho smrti v roce 2017. Děti neměli. Zprávu o úmrtí Pamely Salemové přinesla agentura Big Finish Productions. Herečka zemřela 21. února na Floridě ve věku 80 let. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o nedávném úmrtí Glynis Johns, která ještě zažila zlatý věk Hollywoodu.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*