Herec stále účinkuje v Divadle na Vinohradech a komorním divadle Kalich. Mimo aktivní herecké kariéry si užívá i početné rodiny. V posledních letech se dostal do povědomí diváků díky seriálu TV Nova Policie Modrava.

Sportem ku zdraví

Herecké profesi se může stále věnovat hlavně díky dokonalé fyzické kondici. Za tu vděčí pravidelné sportovní aktivitě od dětství.

"Nejdřív jsem v mládí jezdil závodně na kánoi. Žádné velké úspěchy, jenom tak ve třetí třídě, ale bavilo mě to. Pak jsem hrával fotbal za vinohradské divadlo. Tady mám některé naše sestavy. Tady je Ota Brousek, Zdeněk Řehoř, Sváťa Skopal, Rudla Jelínek, Vladimír Krška, Jirka Plachý, Olda Kaiser, Vašek Sloup. Hrál s námi i tehdejší ředitel divadla Zdeněk Míka a duchem toho všeho byl Karel Hovorka starší, to byl velký organizátor. A pak samozřejmě přišla Amfora, tam jsem byl asi pětatřicet let. A to bylo ohromně příjemné setkávání s kolegy z herecké i jiných branží, se zpěváky, muzikanty, skladateli... Teď už se tam občas objevím jen jako čestný vykopávač," prozradil v rozhovoru pro iDNES.

Láska na celý život

Už čtyři roky je vdovec. Na svou milovanou manželku ovšem stále vzpomíná. Byla mu vždy podporou i v jeho herecké kariéře.

"Takhle jsem to asi nemusel řešit. Měl jsem skvělou ženu, která měla pro moje povolání pochopení. Možná se taky někdy trápila, nevím. Ale vždycky se přizpůsobila a vycházela mi vstříc," pěl slova chvály na zesnulou Libušku.

S manželkou byl skoro šedesát let. "No, pořád je to smutné. Občas s ní doma komunikuju, ale už si začínám pomalu zvykat. Když mám čas, pokouším se vařit. Na Googlu si najdu nějaký recept, a když se mi jídlo povede, dám ho na talíř, vyfotím a pošlu dceři, aby mě pochválila. Moje dcera je skvělá, jsem s ní denně v kontaktu. Mám i dva vnuky a dva pravnuky a všichni jsou fajn, rodina drží pohromadě," pochvaluje si rodinné zázemí.

Jde s dobou

Satoranský se rozhodně nenudí. Pokud zrovna není v divadle, tráví čas novým a poněkud nevšedním koníčkem.

"Často u počítače, hraju si s fotkami, dělám různá přáníčka. A pak mi ještě vydržel koníček z mládí, a to je muzika. Nedávno si na mě totiž vzpomněl dirigent Orchestru Karla Vlacha Dalibor Kapras. Jeho syn má lesáckou kapelu, a tak mě dali dohromady s Miloněm Čepelkou. Miloň píše texty a já k nim skládám muziku. A ta kapela nám už dvě písničky natočila a dokonce je dala na YouTube," pochlubil se.

V posledních letech mohli diváci Satoranského vidět v oblíbené kriminálce TV Nova Policie Modrava. Oblíbený seriál se těšil obrovské sledovanosti.

"Je dobře napsaný, svou roli hrají nádherné exteriéry a sešla se tam skvělá parta herců. Jsem moc rád, že si na mě pan režisér Soukup vzpomněl a že jsem si mohl majora Koutného zahrát. A taky jsem šťastný, že jsem se s panem režisérem spřátelil," vzpomínal na období natáčení.

Smrt blízké kamarádky

Mimo smrt manželky oplakával i odchod kolegyně Hany Maciuchové. S tou ho pojilo natáčení Krkonošských pohádek. Představitelé Anči a Kuby spolu hráli i téměř půl století ve vinohradském divadle.

„Nemohl jsem vůbec mluvit,“ řekl o smrti své celoživotní kamarádky v pořadu Face2Face. Maciuchová se mu se svou nemocí svěřila po covidové pauze. „Řekla mi, že chodí na chemoterapie, ale netušil jsem, jak vážné to je,“ vzpomínal. „Zpráva, že zemřela, mi vyrazila dech,“ přiznal.

Související články