Karlovy Vary vyhrály v Kladně, v předkole vyzvou České Budějovice

foto Lední hokej - ilustrační foto.

Kladno - Hokejisté Kladna prohráli v posledním 52. kole základní části extraligy s Karlovými Vary 1:4. Západočeši bodovali naplno podruhé za sebou, obsadili 11. místo a v předkole play off se utkají s Českými Budějovicemi. Rytíře čeká baráž proti vítězi první ligy. Prvním hattrickem v extralize se blýskl útočník Daniel Kružík. Tři góly vstřelili hosté v početních výhodách.

Souboj začal v poklidném tempu a dlouho se hrálo bez většího vzruchu. Na začátku osmé minuty musel Varvařovský na trestnou lavici, ale hosté se ubránili. V polovině třetiny pálil Adámek, Mitens byl ale připravený. V 16. minutě už ale kladenský gólman inkasoval, když ho v přesilovce z kruhu na bližší tyč propálil Kružík. Ticháček mohl rovněž v početní výhodě odpovědět, Hamalčík byl proti.

V úvodu druhé části po faulech Marteneta a Slováčka hráli Karlovarští půl minuty přesilovku pět na tři, stav se však nezměnil. V 29. minutě mohl vyrovnat Ticháček, dorážku do odkryté branky ale namířil pouze do boční sítě. Chvilku nato vyšli Rytíři naprázdno i při početní výhodě. Ve 34. minutě minul zblízka v obrovské šanci Smoleňák, Tralmakse v další přesilovce vychytal Hamalčík.

Po 52 sekundách třetího dějství zvýšil v přesilovce ranou z kruhu Kružík a potrestal tak Pytlíkův přestupek proti pravidlům z konce druhé třetiny. Procházka sice ve 44. minutě snížil, jenže týmu Energie vrátil dvoubrankový náskok Mikyska. Když pak v 57. minutě zakončil sólo na Mitense suverénně Kružík a dovršil tak hattrick, bylo definitivně rozhodnuto.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Skrbek (Kladno): "My jsme dnes dostali od soupeře lekci v produktivitě. V první třetině byl soupeř lepší, hrál jednoduše a velice dobře bruslil, my jsme měli špatný pohyb. Ve druhé a třetí třetině jsme pohyb zlepšili, tam už myslím, že jsme měli herně navrch, ale dostali jsme celkem tři góly v oslabení, zatímco sami jsme měli pět přesilovek a žádnou jsme nevyužili. Hostům velmi dobře chytal brankář a velice dobře pracovali kolem brány."

Václav Eismann (Karlovy Vary): "My jsme tady dnes podali velice poctivý výkon, který byl podpořený velmi dobrým výkonem brankáře Petra Hamalčíka a střeleckou produktivitou Daniela Kružíka. Chtěli jsme vidět aktuální formu širšího kádru, s kterým můžeme počítat do předkola. Rád bych ocenil sestavu, v níž jsme přijeli, tým pracoval přesně podle plánu a byl oceněn extraligovým vítězstvím, což byla pro některé hráče první taková zkušenost. Chtěl bych závěrem popřát domácím, ať úspěšně zvládnou baráž, která je čeká."

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 44. M. Procházka (Martenet, J. Strnad) - 16. Kružík (Kofroň), 41. Kružík (D. Mikyska, Hladonik), 51. D. Mikyska (Kofroň, Váňa), 57. Kružík (T. Redlich, McFadden). Rozhodčí: Mrkva, Sýkora - Hynek, Hnát. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. Diváci: 1245.

Kladno: Mitens - Nemčík, Slováček, Martenet, Veber, Trojna, Ticháček - Tralmaks, Klepiš, Smoleňák - Kusý, Pytlík, Sideroff - M. Procházka, Babka, J. Strnad - Jarůšek, Filip, Frolík. Trenér: O. Vejvoda ml.

Karlovy Vary: Hamalčík - D. Mikyska, Tureček, A. Rulík, Huttula, Dlapa, McFadden, Dorot - Koffer, Hladonik, T. Redlich - Kružík, Kofroň, Čihař - Bernovský, R. Přikryl, V. Tomeček - Varvařovský, Váňa, Matyáš Adámek. Trenér: Eismann.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď