Vydána oprava LibreOffice 24.2.1 Community

Po měsíci od vydání hlavní verze LibreOffice 24.2 Community vychází její první opravný balíček. LibreOffice 24.2.1 Community přináší přes sto oprav.   

Nadace The Document Foundation oznámila vydání první opravné verze pro LibreOffice 24.2 s označením LibreOffice 24.2.1 Community. Je to první oprava s tímto označením – od LibreOffice 24.2 jsou hlavní verze pojmenovávány podle měsíce a roku vydání a opravné balíky se identifikují podle poslední číslice. Aktuálně tak jde o první opravný balík pro verzi LibreOffice 24.2. Ten přináší opravy 102 chyb a regresí (jejich přehled je na wiki zde a zde). Jde o poměrně značný počet, proto všem uživatelům doporučujeme aktualizovat na nejnovější verzi (instalační balík je k dispozici na české stránce LibreOffice). Připomínáme ovšem, že tato řada nyní není určena k průmyslovému nasazení, a to ze dvou důvodů.

První je čistě praktický, jedná se o ne dokonale otestovanou řadu – LibreOffice 24.2 Community je aplikace určená pro nadšence a dobrovolníky, kteří ji testují a vylepšují.

Druhý důvod je ten, že obecně všechny verze LibreOffice Community jsou určeny pouze pro komunitní nasazení, jako jsou domácnosti, neziskovky apod. Je tomu tak proto, že pro tyto verze není poskytována komerční podpora. Ta je k dispozici pouze pro komerční varianty LibreOffice a je zajišťována certifikovanými partnery ekosystému LibreOffice, což jsou firmy, které z naprosté většiny mají podíl na změnách ve zdrojovém kódu LibreOffice. Poskytováním komerční podpory tak získávají prostředky na další vývoj LibreOffice, proto je nezbytné je podpořit využitím této jejich služby.



Přidat názor

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz