reklama

Leoš Mareš posílá syna studovat do USA. Zaplatí za to miliony

Za svou rodinu utrácí moderátor Leoš Mareš nemalé peníze. Velkým výdajem, který ho teď čeká, je školné jeho nejstaršího dítěte, syna Jakuba. Ten se rozhodl jít studovat na Floridu. Školné tam stojí balík.

Foto: Profimedia.cz

O velkých změnách, které rodinu moderátora Leoše Mareše čekají, informovala své fanoušky jeho bývalá manželka Monika Marešová, se kterou má dva syny - Jakuba a Matěje. A právě starší Jakub se rozhodl po maturitě zamířit za "velkou louži" a studovat na univerzitě Florida Southern College ve Spojených státech.

Podle slov jeho matky přivedla Jakuba k výběru školy v Americe jeho slibně se rozvíjející kariéra vodního lyžaře. "Vždy byl jeho sen studovat na univerzitách v Anglii. A já byla v klidu. Anglie přece není tak daleko. Říkala jsem mu, že to by šlo. Hlavně nikam mimo Evropu! No před rokem se to začalo měnit. Kuba dělá vrcholově vodní lyže. Fakt maká a moc ho to baví, což je nejdůležitější. Když byl loni na Floridě trénovat a já ho tam přepadla, poprvé jsem připustila, že bych asi souhlasila i s Floridou. Pokud se chce dál ve vodních lyžích rozvíjet, je to skvělá příležitost. No a stalo se! Kubu přijali a teď už se vše ladí. Bude studovat byznys a zároveň bude součástí univerzitního týmu vodních lyžařů," popsala na Instagramu Marešová.

Studium v zahraničí ale rozhodně není levná záležitost. Školné na Jakubem vybrané škole vyjde ročně na více než jeden milion korun. Kromě toho se také musí hradit ubytování a strava. Rodiče tak musí počítat v průměru s dalšími 350 tisíci korun.

Marešová také v příspěvku přiznala, že ačkoliv je na syna velmi pyšná a novou životní cestu mu přeje, už teď pláče, když si uvědomí, že její dítě bude tak daleko. "Ty poslední měsíce si s Kubou ještě užijeme. Až dodělá v květnu IB zkoušky (mezinárodní maturita), tak pojedeme na waterski tour road trip po Evropě. Pak nás čeká Utah v Americe. Výlet, který jsem dostala od firmy za odměnu. A prostě to bude super!" prozradila Marešová jejich nejbližší plány. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama