Hokej v číslech: Sparta – Boleslav 43:10, přesilovky Energie a Söderlundův návrat

Tim Söderlund | Foto: Lukáš Haváček, hcplzen.cz

Našlapanou neděli má za sebou Tipsport extraliga. V posledním kole základní části se hrálo o čtyřku, ale i o bodový rekord. Energie na předkolo otestovala přesilovku a Tim Söderlund prožil hořkosladký návrat do sestavy Plzně.

Nájezdy v Olomouci. Malou přípravou na finální nájezdové rozuzlení si diváci v Olomouci prošli už v základní hrací době. Ta totiž nabídla dvě trestná střílení pro domácí. Zatímco Silvester Kusko to svoje proměnil, Rok Macuh nikoliv. Dohromady se tak jelo devět nájezdů.

Drtivá převaha Sparty. Utkání Sparty s Mladou Boleslaví mělo v O2 areně jednoznačného favorita. Domácí nakonec hubenou výhru 2:1 svou roli potvrdili, ale co se týče střel, očekávání snad ještě předčili. Sparta vyslala na branku 43 pokusů, zatímco Bruslaři jen 10. Třeba Filip Chlapík Růžičku prověřil hned sedmkrát.

Klimeš deptal Mountfield. Spoustu práce měl v brankovišti i Lukáš Klimeš. Vítkovický gólman čelil osmačtyřiceti hradeckým střelám, z nichž za záda pustil jedinou. Úspěšnost tak vyšrouboval na 97,92 %. Ani to ale na tři body nestačilo, Ridera nakonec Východočechům podlehla v nájezdech.

Moses přeskočil Fleka. Pomalejší rozjezd, ale o to lepší finiš. Steve Moses na konci základní části válel a trefil se i proti Ocelářům. Gólem číslo 20 tak ovládl tabulku střelců Komety, ve které o jednu branku přeskočil Jakuba Fleka.

Přesilovky Energie. Karlovy Vary na Kladně ukázaly, že speciální týmy rozhodují zápasy. Oba týmy měly k dispozici pět přesilovek: zatímco Energie využila tři, Rytíři ani jednu.

Bodový rekord Pardubic. Triumf v základní části mělo Dynamo už dávno dopředu zajištěný, přesto v posledním kole ještě mělo o co hrát. V banku byl bodový rekord, který v sezoně 2015/16 stanovil Liberec na 118. Domácí kanonádou 7:2 proti Motoru ho Pardubice překonaly – na kontě mají fantastických 121 bodů!

Söderlund je zpátky. Sedm utkání musel po ostrém hitu od Michala Houdka vynechat Tim Söderlund. Proti Liberci nastoupil na křídle druhé formace a návrat oslavil gólem a cenou pro nejlepšího hráče Škodovky. Na druhou stranu zapsal dva mínusové body a jeho tým doma schytal porážku 6:3.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz