Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 V Hradci oslavili důstojně
výročí 75 let trolejbusů

 Projekt nové plzeňské
čtvrti počítá s tramvajemi

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

Pražský DP daroval další autobusy na Ukrajinu

PRAHA - Dopravní podnik hlavního města Prahy daroval na Ukrajinu pět autobusů SOR. Příjemcem pomoci jsou dopravní podniky ve městech Mykolajiv a Buča, darovaná vozidla zde budou sloužit ve veřejná dopravě.

Autobusy jsou plně provozuschopné, koncem minulého týdne si je převzali zástupci obou měst a po vlastní ose s nimi odjeli na Ukrajinu...


(1. března 2024, DPP/Václav Holič)

Mykolajivskému dopravnímu podniku Mykolajivtranspas daruje pražský dopravní podnik tři autobusy typu SOR NB 12 ev.č. 3546, 3566 a 3577 vyrobené v roce 2009, které byly využívány do 20. ledna letošního roku, kdy je vyřadil z pravidelného provozu. Městskému dopravci v Buči, společnosti Buča Transport Servis, dopravní podnik pak daroval dva midibusy SOR BN 8.5 ev.č. 2027 a 2029 vyrobené v roce 2011 a vyřazené z pravidelného provozu v prosinci loňského roku. Darování vozidel zprostředkovalo hlavní město Praha, na jehož primátora se se žádostí o poskytnutí pomoci obrátili Oleksandr Sjenkevyč, starosta města Mykolajiv, a Anatolij Fedoruk, starosta města Buča.

Darování vozidel proběhne prostřednictvím neziskové organizace Člověk v tísni, která je na Ukrajině významným poskytovatelem a distributorem nejen humanitární pomoci, ale také pomoci na obnovu válkou zasažené země. Proto Člověk v tísni spolupracuje na administrativním zajištění celé akce, pomáhá monitorovat situaci na Ukrajině a dohlédne na předání vozidel v obou městech. Přepravu vozidel si zajišťuje ukrajinská strana na vlastní náklady. Vozidla pojedou na Ukrajinu po vlastní ose, vlastním pohonem s ukrajinskými řidiči.


(1. března 2024, DPP/Václav Holič)

"Ukrajinu podporujeme od prvního dne, kdy začala čelit ruskému útoku - ať už humanitární, zdravotnickou, finanční pomocí anebo jako nyní, dodávkami dopravních prostředků. A budeme v tom nadále pokračovat," řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda. "Praha už nad rámec dnešních pěti autobusů věnovala na pomoc stovky topidel, elektrocentrály, tramvaje, sanitní a záchranné vozy, balíčky s potravinami a také zdravotnický materiál. Spolupracujeme s UNICEF na pomoci dětem a jejich rodinám a investujeme do programů na zlepšení integrace uprchlíků žijících v Praze. Díky adresné pomoci chráníme před konfliktem i nás," dodapl pak náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib.

Od napadení Ukrajiny Ruskem Dopravní podnik hlavního města Prahy daroval ukrajinským partnerům, městským dopravním podnikům už celkem 31 vozidel. V roce 2022 to bylo 15 tramvají T6A5, 5 tramvají T3SUCS, jeden autobus Karosa B951 a jeden kloubový Irisbus Citelis 18M dopravnímu podniku města Charkov, v loňském roce dva autobusy Irisbus Crossway LE 12,8M a dvě trolejové věže značky Renault dopravnímu podniku města Mykolajiv a nyní pět autobusů.


(1. března 2024, DPP/Václav Holič)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!